Southgate gaat met Engeland voor primeur: 'We willen geschiedenis schrijven'

Reacties

Engeland kan vrijdagavond voor het eerst in de geschiedenis de Verenigde Staten verslaan op een eindtoernooi. Bondscoach Gareth Southgate blikte op de persconferentie vooruit op een mogelijke zege, die ook een plekje in de achtste finales van het WK zou betekenen.

Southgate gaat met Engeland voor primeur: 'We willen geschiedenis schrijven'
Engeland
Engeland
0 - 0
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Southgate is tevreden over de ontwikkeling van zijn team en van het Engelse voetbal in het algemeen. 'Dit is een goede periode voor het Engelse voetbal. Zowel bij de junioren, senioren en het damesteam zijn er veel positieve ontwikkelingen. Deze spelers zetten het land op de kaart en zo hebben ze het respect terugveroverd.' Engeland won zijn eerste wedstrijd op dit WK overtuigend van Iran.

Een zege zou de eerste keer zijn dat Engeland de VS verslaat op een eindtoernooi. In 1950 verloor het land met 1-0 van Amerika, terwijl het duel in 2010 in een 1-1 gelijkspel eindigde. 'We moeten geschiedenis proberen te schrijven', aldus Southgate, die vrijdagavond weer de beschikking heeft over de tegen Iran uitgevallen Harry Maguire en Harry Kane.

Kyle Walker kan zijn rentree maken nadat hij in oktober van dit jaar uitviel met een liesblessure. James Maddison trainde deze week niet mee, het is onduidelijk of hij kan spelen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.