Southgate en Sterling vragen UEFA in actie te komen na racisme in Podgorica

Reacties

Raheem Sterling en bondscoach Gareth Southgate roepen de UEFA op in actie te komen tegen racisme op de voetbalvelden. Ze doen dat in een reactie op de gebeurtenissen van maandag in het EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Engeland. Supporters van Montenegro maakten racistische geluiden wanneer Sterling, Callum Hudson-Odoi of Danny Rose aan de bal kwam.

Southgate en Sterling vragen UEFA in actie te komen na racisme in Podgorica

Sterling reageerde binnen de lijnen al op de racistische geluiden door na de 1-5 zijn handen achter zijn oren te plaatsen. 'Ik hoorde het zelf eerst niet, maar Danny maakte duidelijk dat het wel gebeurde. Ik wilde met mijn manier van juichen aangeven dat er méér nodig is dan dat om ons van streek te krijgen', sprak Sterling na afloop.

Dat er iets aan gedaan moet worden is volgens de Engels international meer dan duidelijk. 'Het is 2019. Het is triest dat dit nog gebeurt. Het is tijd voor de mensen die het voor het zeggen hebben om actie te ondernemen. Ja, je kunt een boete uitdelen, maar wat doet dat? Je moet zwaardere straffen opleggen, waardoor ze het uit hun hoofd laten het nog eens te doen. Misschien moet je een heel stadion bannen. Ik maak de regels niet, maar zonder fans krijgt een nationaal team het lastiger.'

Bondscoach Southgate reageerde maandagavond al geëmotioneerd op de hoorbare uitingen van racisme in Podgorica. 'Het is zó triest', zei hij. 'We zijn al bezig hierover rapport uit te brengen. En ik denk dat de vertegenwoordiger van de UEFA het ook gehoord heeft', aldus Southgate. Hij gaf aan dat iedereen van het veld afhalen waarschijnlijk niet de verstandigste oplossing was geweest. 'Ik ben er niet zeker van of dat is wat de spelers willen. Die willen gewoon voetballen. Ja, het zou impact hebben, maar ik weet niet goed of het de oplossing zou zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.