Southgate beloont Lampard Lads: Chelsea hofleverancier van Engeland

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate heeft liefst vier Chelsea-spelers opgenomen in zijn Engelse selectie. Fikayo Tomori en Tammy Abraham zijn nieuw ten opzichte van de vorige interlandperiode.

Southgate beloont Lampard Lads: Chelsea hofleverancier van Engeland
© Pro Shots

De 21-jarige Tomori mag zich verheugen op zijn debuut. De jonge verdediger maakte vorig seizoen als huurling al grote indruk bij het Derby County van Frank Lampard en heeft dit jaar op Stamford Bridge opnieuw het vertrouwen gekregen van de manager. Ook Tammy Abraham heeft een vaste basisplaats onder Lampard. De spits heeft wel al twee interlands achter zijn naam. Als gevolg van een sterke periode als huurling bij Swansea City werd hij eind 2017 al opgeroepen.

Naast Abraham en Tomori zijn ook Chelsea-collega's Ross Barkley en Mason Mount in de selectie opgenomen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Bulgarije. Daarmee zijn The Blues hofleverancier. Zowel Liverpool als Tottenham Hotspur vaardigt drie spelers af.

Engeland staat er uitstekend voor in Groep A van de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi van komende zomer. De ploeg van Southgate heeft alle vier de wedstrijden tot nu toe gewonnen. Dele Alli en Kyle Walker zijn de grootste namen die nu gepasseerd zijn door Southgate.

Selectie Engeland

Keepers: Jordan Pickford, Tom Heaton, Nick Pope.
Verdedigers: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Joe Gomez, Michael Keane, Harry Maguire, Tyrone Mings, Danny Rose, Fikayo Tomori, Kieran Trippier.
Middenvelders: Ross Barkley, Jordan Henderson, James Maddison, Mason Mount, Declan Rice, Harry Winks.
Aanvallers: Tammy Abraham, Harry Kane, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Callum Wilson.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.