Souness pakt 'ongeïnteresseerde' Ziyech keihard aan

Reacties

Hakim Ziyech heeft zich zeker niet van zijn beste kant laten zien in de topper tegen Manchester City, vindt Graeme Souness. Volgens de analyticus moet de Chelsea-aankoop zich schuldig voelen over de derde tegengoal in de Premier League-topper van zondag.

Souness pakt 'ongeïnteresseerde' Ziyech keihard aan
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Ziyech keerde tegen City na blessureleed terug in de basis en zag hoe Chelsea in de eerste helft werd weggespeeld door de bezoekers uit Manchester. Kevin De Bruyne zorgde op Stamford Bridge in de 34ste minuut al voor de 0-3, uit een uitbraak na een mislukte vrije trap van de ex-Ajacied en balverlies van N'Golo Kanté. Volgens Souness had Ziyech veel meer moeten doen om zijn Franse ploeggenoot te helpen bij het achtervolgen van Raheem Sterling. Laatstgenoemde raakte nog de paal, waarna De Bruyne scoorde uit de rebound.

'Lampard zal gefrustreerd zijn over een paar van de spelers die hij naar de club heeft gehaald. Niemand is echt geslaagd voor de test. Hij heeft juist veel uitgegeven voor dit soort wedstrijden, de gehaalde spelers moeten juist in de grote wedstrijden het verschil maken. Het is altijd lastig om snel te oordelen over spelers die nieuw zijn in onze competitie. Thierry Henry had bijvoorbeeld ook geen goed eerste jaar in Engeland, maar kijk wat er daarna gebeurde', begon Souness zijn verhaal.

Souness was echter niet terughoudend over het handelen van Ziyech op het eerdergenoemde moment. De linkspoot had volgens de Liverpool-legende ook fanatiek terug moeten sprinten in plaats van te blijven staan (zie hieronder). 'Hij was schuldig aan de derde goal. Het was zo van ik ben niet geïnteresseerd. Hij voerde de basistaken niet uit. Wat zegt dat over hem? Zoiets gebeurt normaal alleen soms in een training. In grote teams gebeurt zoiets nooit. In teams die grote prijzen pakken, krijgt hij teamgenoten op zijn dak na zo'n moment. Zelf bij trainingen zou hij dan te horen krijgen dat zoiets niet kan', aldus Souness.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.