Soucek na grappen en grollen over ploeterpartij toch weer goud waard

De eerste Premier League-wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, tussen Everton en West Ham United, heeft allesbehalve spektakel opgeleverd. Dankzij een late goal van goudhaantje Tomas Soucek kwam er wel een winnaar.

Everton
Everton
0 - 1
West Ham United

Nee, Everton-West Ham werd geen wedstrijd om nog eens terug te kijken. Vooral de eerste helft op Goodison Park leverde een heuse ploeterpartij op. De spelers op het veld vochten maar wat duels uit op het middenveld en slaagden er lang niet in om gevaarlijk te worden. De eerste kans viel pas één minuut voor rust te noteren. Everton-middenvelder Bernard probeerde het met een knappe volley, maar West Ham-doelman Darren Randolph zat er goed bij.

In de tweede helft werd West Ham sterker. Everton-doelman Jordan Pickford moest redding brengen bij een vrije trap van Aaron Creswell, maar werd hierna een tijdje ook niet meer getest. De wedstrijd leek daardoor in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, een uitslag die uitstekend bij deze ontmoeting zou passen. Kort voor tijd trok West Ham toch nog aan het langste eind. Soucek liep tegen een van richting veranderd schot aan en tikte van dichtbij de 0-1 binnen.

Met de late treffer, alweer de vijfde van het seizoen voor Soucek, maakte West Ham een einde aan een reeks van vier competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag. David Moyes beleefde zo een fijne terugkeer op Goodison Park, waar hij jarenlang de eindverantwoordelijke bij Everton was geweest. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt nu drie punten in het voordeel van The Toffees.

Op social media was er niet veel ruimte voor complimenten voor West Ham: de slaapverwekkende wedstrijd leidde vooral tot het nodige sarcasme en grappen en grollen. Een selectie: