Son wacht Premier League-stop af en hoopt dienstplicht te vervullen

Reacties

Heung-Min Son heeft voor zichzelf een oplossing bedacht voor de huidige voetballoze periode. De aanvaller van Tottenham Hotspur is teruggekeerd naar Zuid-Korea, in de hoop dat hij daar de komende periode zijn militaire dienstplicht kan vervullen.

Son wacht Premier League-stop af en hoopt dienstplicht te vervullen
© Pro Shots

Son is zaterdag teruggekeerd naar zijn thuisland en verblijft daar twee weken in quarantaine omdat hij vanuit Londen overkwam. Daarna hoopt Son te beginnen aan de militaire training op het eiland Jeju. De training duurt drie weken. Son wacht momenteel nog af of de opschorting van de Premier League ook tot na 30 april zal duren.

Normaal gesproken duurt de militaire dienst voor Zuid-Koreaanse mannen 21 maanden, maar doordat Son in 2018 deel uitmaakte van de ploeg die goud won op de Asian Games voldoet nu enkel de training en het doen van maatschappelijk werk. Volgens Koreaanse media duurt het maatschappelijk werk 544 uur, onder andere door voetbaltrainingen te geven aan de minderbedeelden.

Mocht de Premier League na 30 april wel direct hervat worden, wat niet aannemelijk is, dan kan Tottenham waarschijnlijk wel een beroep doen op Son. De Zuid-Koreaan kan de militaire training in dat geval op een later moment alsnog volgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.