Son na wereldgoal: 'Doelpunt van Obiang was nóg mooier'

Het duel tussen Tottenham Hotspur en West Ham United eindigde donderdag onbeslist (1-1), maar de mooiste treffer van die wedstrijd kwam op naam van Pedro Obiang. Tenminste, dat vindt Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan van de Spurs zorgde zelf op prachtige wijze voor de gelijkmaker.

In de zeventigste minuut opende Obiang de score met een geweldig schot van afstand. Zes minuten voor tijd was ook Son van ruim buiten het strafschopgebied trefzeker. 'Het doelpunt van Obiang was mooier', reageerde Son tegen de BBC. 'Dat schot was ongelooflijk. We hebben de beste keeper ter wereld op doel staan en die kon er helemaal niets aan doen. Het was een geweldig doelpunt.'

Mauricio Pochettino, manager van Tottenham, was het eens met Son. 'Het was een fantastische goal van Obiang. Het was het eerste schot van West Ham, dat maakt het moeilijk te accepteren. Normaal gesproken zouden we deze wedstrijden met 3-1, 4-1 of zelfs 5-1 winnen, maar vanavond lukte dat niet. We scoorden zelf slechts één keer, terwijl dat niet eens een echte kans was.'

'Hier een punt pakken twee dagen na de 2-1 overwinning op West Bromwich Albion is een uitstekende prestatie', aldus David Moyes, manager van West Ham. 'We maakten één doelpunt, net als zij. Dan maakt het niet uit of je veel meer doelpogingen had. Het was een fantastisch schot van Obiang, onverwachts. Hij vloog er geweldig in.'

Door het gelijkspel op Wembley blijft Tottenham Hotspur steken op 41 punten uit 22 duels, waarmee het de vijfde plaats in de Premier League bezet. De achterstand op nummer vier Liverpool bedraagt drie punten. West Ham United heeft 22 punten en staat daarmee vijftiende. De voorsprong op de achttiende plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent, is slechts twee punten.