Sommer direct na verlies naar huis, EK-debuut lonkt voor Mvogo

Reacties

Yann Sommer is woensdag direct na de wedstrijd tegen Italië naar huis vertrokken. Het aanstaande heuglijke nieuws voor de Zwitserse goalie biedt kansen voor Yvon Mvogo.

Sommer direct na verlies naar huis, EK-debuut lonkt voor Mvogo
© Pro Shots
Italië
Italië
3 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Met toestemming van bondscoach Vladimir Petkovic ging Sommer terug naar huis om aanwezig te zijn bij de geboorte van zijn tweede kind. Het is de vraag of de doelman van Borussia Mönchengladbach op tijd terug is om zondag tegen Turkije onder de Zwitserse lat plaats te nemen.

Vanwege de mogelijk korte nachtrust vanwege de bevalling en de extra reistijd wordt getwijfeld of het zinvol is dat Sommer zondag om 18.00 uur aan de aftrap moet komen in Azerbeidzjan. In Zwitserland wordt geopperd dat het logischer is Mvogo te laten beginnen.

De PSV-doelman, over wie nog onduidelijk is waar zijn toekomst ligt, kijkt uit naar een mogelijk eerste EK-optreden. 'De voorpret op een mogelijk optreden is enorm', zei hij voor het duel met Italië. Sommer zelf voorziet ook geen problemen, mocht hij niet inzetbaar zijn tegen Turkije. 'Zwitserland hoeft zich geen zorgen te maken. We hebben een mooie groep keepers op het EK.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.