Solskjaer ziet kansen voor Chong na mislopen Champions League

Reacties

Manchester United liep door het 1-1 gelijkspel van zondag tegen Huddersfield Town definitief plaatsing voor de Champions League van volgend seizoen mis. Manager Ole Gunnar Solskjaer ziet daar desondanks ook de zonnige kant van in.

Solskjaer ziet kansen voor Chong na mislopen Champions League

Natuurlijk was Solskjaer teleurgesteld na de puntendeling op bezoek bij de hekkensluiter van de Premier League. 'Er is een reden waarom we staan waar we staan. In dit lange seizoen zijn we gewoon niet goed genoeg geweest om aanspraak te maken op een Champions League-plek. Dit komt niet als een verrassing', stelde hij voor de camera's van Sky Sports.

Maar de Noor is een optimist en dat blijkt zelfs na het mislopen van de Champions League-tickets. 'Je kunt de Europa League ook als iets positiefs zien. Kijk maar naar Chelsea en Arsenal (die twee ploegen staan in de halve finale van het huidige seizoen in de Europa League, red.) dit seizoen. En zoals wij zelf twee jaar geleden toen we finale wonnen. Ik ben van nature een optimist. Je moet er het beste van maken.'

Solskjaer denkt dat er misschien wel een rol voor het Nederlandse talent Tahith Chong is weggelegd in het Europese toernooi volgend seizoen. 'Misschien kan ik speeltijd geven aan Tahith Chong, Mason Greenwood of Jimmy Garner. We gaan er iets positiefs van maken', geeft hij enkele talenten van The Red Devils alvast hoop op speeltijd. Chong kwam tegen Huddersfield Town als invaller tot zijn tweede wedstrijd in de Premier League. Eerder speelde de negentienjarige Nederlander al voor United in het toernooi om de FA Cup en de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.