Solskjaer ziet herboren Van de Beek: 'Ik zou er trots op zijn'

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is dolgelukkig met hoe Donny van de Beek is teruggekeerd na de interlandperiode. De Noorse coach spreekt uit eigen ervaring als hij zegt hoe belangrijk de interlandbreak kan zijn voor een speler.

Solskjaer ziet herboren Van de Beek: 'Ik zou er trots op zijn'
© Pro Shots

Van de Beek belandde op een zijspoor bij Man Utd en dat had ook gevolgen bij het nationale elftal. Bij Oranje kwam de middenvelder tot slechts 24 minuten in twee interlands. Van de Beek viel in tegen Letland en Gibraltar, tegen dat laatste land scoorde de ex-Ajacied eenmaal.

Hoewel de interlandperiode geen vetpot was voor Van de Beek, ziet Solskjaer een wereld van verschil sinds de terugkeer van zijn pupil. 'Als je niet veel speelt, dan raak je wat zelfvertrouwen kwijt, die vonk om te presteren. Dan vertrek je naar het nationale elftal en ik kan spreken uit eigen ervaring: je komt terug en je voelt jezelf weer goed', doelde Solskjaer op het persmoment voor de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion op zijn eigen interlandcarrière bij Noorwegen.

'Hij heeft enkele prachtige doelpunten gemaakt op de training', dacht Solskjaer terug aan de oefenvormen op zaterdag. 'Absoluut prachtige doelpunten waar ik trots op zou zijn. Scoren voor Oranje heeft hem echt goed gedaan, hopelijk zien we deze Van de Beek vaker in de komende acht weken.'

Van de Beek kwam dit seizoen tot 27 wedstrijden voor Man Utd, maar in de Premier League kreeg hij pas tweemaal een plekje in de basisopstelling van Solskjaer.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.