Solskjaer vraagt tijd: 'Klopp bouwde vier jaar aan dit Liverpool'

Reacties

De druk op de positie van Ole Gunnar Solskjaer is flink toegenomen na de Premier League-nederlaag van afgelopen woensdag ten Burnley (0-2). De Noorse manager van Manchester United stelt echter dat er geen 'quick fix' is om alle problemen bij de club op te lossen.

Solskjaer vraagt tijd: 'Klopp bouwde vier jaar aan dit Liverpool'
© Pro Shots
Tranmere Rovers
Tranmere Rovers
0 - 6
Manchester United
Manchester United

Solskjaer schoof vrijdag aan voor zijn persconferentie richting het FA Cup-duel van zondag met Tranmere Rovers, waarin United zich niet nog een misstap kan veroorloven nadat de laatste twee competitieduels met Liverpool en Burnley verloren gingen. Donderdag speculeerden de Engelse media volop over de positie van de huidige trainer van The Red Devils en deze vrijdag oppert ook de BBC dat de dagen van Solskjaer best eens geteld zouden kunnen bij een bekerblamage.

Dat terwijl Sky Sports donderdag nog meldde dat de directie geen enkele intentie heeft Solskjaer te ontslaan. Zelf stelt de Noor dat de club zich aan het uitgestippelde plan moet vasthouden. 'Ik ga na zes, acht of tien maanden niet opeens iets anders doen. Ik hou vast aan wat mij is toevertrouwd door de club. Hopelijk is dat goed genoeg en zien ze dat we op de juiste weg zijn. We weten hoe het in het huidige voetbal werkt, maar mijn gesprekken met de club zijn positief geweest.'

De oplossing ligt volgens Solskjaer ook niet op de transfermarkt. Daarbij neemt de Noor het huidige succes van Liverpool, koploper in de Premier League met 33 punten meer dan United, als voorbeeld. 'We zullen het op onze eigen manier moeten doen. Natuurlijk zie je dat andere teams het goed hebben gedaan. Maar Jürgen Klopp heeft ook vier jaar gebouwd aan dit team en nu doen ze het erg goed. Ik heb het al zo vaak gezegd, er is geen quick fix voor handen', aldus de oud-spits.

De kritiek op de clubleiding spitst zich ook voor een groot deel toe op de vele aankopen van de laatste jaren die niet renderen. De transfermaakt alleen gaat de club volgens Solskjaer niet vooruit helpen. En zeker niet tijdens de huidige winterse transferperiode. 'We kunnen niet ineens acht of tien spelers halen in één transferwindow. We hebben pas een echte transferperiode gehad in de zomer, want die in januari zijn altijd moeilijk. Maar we proberen zeker om nu iets te doen.'

Slecht veld
Richting het FA Cup-duel met League One-club Tranmere Rovers had Solskjaer een waarschuwing in petto voor zijn spelers. En dan vooral omdat het veld van Prenton Park er slecht bijligt. 'De spelers moeten gefocust zijn, want er liggen overal graszoden. Deze generatie is opgegroeid met kunstgras en mooie velden, daardoor worden ze luier in hun hoofd. We moeten oppassen voor blessures en goed letten op de stuit van de bal.' Verdediger Eric Bailly maakt mogelijk zijn rentree.

Manchester United in 2020: 'Pogba met verlies verkopen'
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.