Solskjaer geniet van debuut Van de Beek: 'Grootste pluspunt op het veld'

Reacties

Manchester United verloor zaterdag bij het officieuze debuut van Donny van de Beek met 1-0 van Aston Villa, maar manager Ole Gunnar Solskjaer was erg te spreken over het optreden van de voormalig Ajacied. Hij noemde Van de Beek na afloop 'het grootste pluspunt' in het veld.

Solskjaer geniet van debuut Van de Beek: 'Grootste pluspunt op het veld'
© Pro Shots

Van de Beek rondde anderhalve week geleden zijn droomtransfer naar United af en meldde zich eerder deze week, na twee interlands met het Nederlands elftal te hebben gespeeld, in Engeland. Daar ging dit weekend de Premier League van start, maar omdat United in augustus nog meedeed in de Europa League, begint de recordkampioen pas volgende week aan de competitie.

In de voorbereiding op een nieuw Premier League-seizoen oefende United tegen Villa, dat het seizoen zaterdag eigenlijk zou openen tegen Manchester City. Ook de ploeg van Pep Guardiola heeft vanwege Europees voetbal in augustus extra rust gekregen, waardoor dit competitieduel werd uitgesteld. Het oefenduel in Birmingham tussen Villa en United was besloten en zelfs voor de media niet live te volgen.

Pas na afloop van de wedstrijd verscheen er een 'livestream' op de website van United en kon het debuut van Van de Beek beoordeeld worden. De Oranje-international stond op het middenveld met Scott McTominay en Marcus Rashford en werd door de Manchester Evening News beoordeeld met een 7. 'Eiste de bal op wanneer hij deze niet had en kwam vanuit zijn diepliggende rol op het middenveld vaak naar voren. Sterk met de bal, maar ging niet meer zo vaak diep in de tweede helft', schrijft de lokale krant over het optreden van Van de Beek, die van begin tot eind meedeed.

Van de Beek kon een 1-0 nederlaag voor United dus niet voorkomen. Ollie Watkins maakte na een kwartier met een rake kopbal de enige goal van de wedstrijd. Solskjaer wilde niet teveel waarde aan het resultaat hechten. 'Vooral in de eerste helft speelden we goed en creëerden we kansen', blikt de manager op de website van United terug. 'We misten misschien wat scherpte en wat uithoudingsvermogen, omdat we nog in de voorbereiding zitten. We moeten de kansen die we krijgen natuurlijk wel afmaken, zodat je vrolijk naar huis kan gaan. Maar het resultaat was vandaag niet het belangrijkst.'

'Er waren zeker positieve punten, een aantal positieve individuele prestaties ook', vervolgde Solskjaer. Hij lichtte onder meer keeper Dean Henderson en de jonge verdediger Teden Mengi uit, en natuurlijk ook debutant Van de Beek. 'Donny was misschien wel het grootste pluspunt in het veld. Hij is geweldig in het vinden van ruimtes en creëert tijd voor zichzelf met zijn timing en beweging. Ik ben heel gelukkig met zijn optreden.'

United speelt zijn eerste wedstrijd in de Premier League op zaterdag 19 september thuis tegen Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.