Solskjaer fileert VAR: 'Hij was in slaap gevallen, dat kan niet anders'

Reacties

Manchester United liet zondag twee dure punten liggen bij West Bromwich Albion, in een wedstrijd met meerdere twijfelachtige momenten. De ergernis bij manager Ole Gunnar Solskjaer was dan ook groot, de Noor haalde na afloop uit naar de VAR.

Solskjaer fileert VAR: 'Hij was in slaap gevallen, dat kan niet anders'
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
1 - 1
Manchester United
Manchester United

The Red Devils leken lange tijd mee te doen om de Premier League-titel, maar lijken het de laatste weken volledig weg te geven. Van de laatste vijf competitieduels werd er slechts één gewonnen. Dat was wel meteen een 9-0 monsterzege op Southampton, maar inmiddels gaat het op Old Trafford toch vooral over de thuisnederlaag tegen hekkensluiter Sheffield United (1-2) en het zeer teleurstellende gelijkspel tegen Everton (3-3), ook thuis. Zondag volgde een volgende dreun: op bezoek bij laagvlieger West Brom kwam Manchester United niet verder dan 1-1.

En daar baalde verdediger Maguire van. 'Je weet dat je tegen een ploeg als WBA geen tien kansen gaat creëren', sprak hij na de wedstrijd. Direct na die opmerking werd hij echter terechtgewezen door journalist James Benge. Hij becijferde dat WBA tussen 8 november 2021 en 2 februari 2021 vijftien Premier League-duels speelde. In die periode slaagden Tottenham Hotspur, Manchester United (op Old Trafford), Sheffield United, Crystal Palace, Newcastle United, Manchester City, Aston Villa, Leeds United, Liverpool, Arsenal, Wolverhampton Wanderers, West Ham United, weer Man City, Fulham en wederom Sheffield er letterlijk allemaal in om tien (of meer) kansen te creëren tegen WBA.

VAR-frustratie
Die kwamen er nu dus niet, ook tot frustratie van Solskjaer. Hij richtte zijn pijlen na afloop echter vooral op de arbitrage. Zo vond hij dat de goal van WBA best afgekeurd had mogen worden, wegens een overtreding. Ook was hij van mening dat Man United een penalty had moeten krijgen voor een overtreding op Maguire. Die kwam er echter niet, omdat bleek dat de verdediger vlak daarvoor nipt buitenspel stond. 'Duidelijk overtreding, duidelijke penalty', oordeelde Solskjaer na afloop echter.

De Noor uitte daarna uitgebreid zijn frustratie over de VAR, die uiteindelijk degene was die een streep door de goal zette. 'Als de scheids eerst door laat spelen, dan moet hij gewoon een penalty geven. In die VAR-ruimte moet er iemand in slaap zijn gevallen, dat kan niet anders. Daar had iemand even verse koffie moeten zetten. Dit soort dingen gebeurt zó vaak... De ene week is het een overtreding, de andere week niet. Dan is het een pingel, dan weer niet. Ik wil alleen maar dat er één eerlijke lijn wordt getrokken.'

Tot slot kwam Solskjaer nog even terug op zijn eerdere opmerkingen over de titelrace. Hij zei na de remise tegen Everton dat Man United niet moet worden gezien als titelkandidaat. Maar, zo stelt hij nu: 'Ik zei dat we niet over de titelstrijd moesten praten, maar we gaan Man City echt niet zomaar ervandoor laten gaan met de titel. We spelen binnenkort nog tegen ze, dus we gaan het echt nog niet opgeven. Nee hoor, zeker niet.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.