Solskjaer en Beckham geven grote reünie van CL-finale 1999 kleur

Reacties

Manchester United is zondag als winnaar uit de bus gekomen tijdens een feestelijk weerzien met Bayern München. Op de kop af twintig jaar na de Champions League-finale van 1999 kwamen de sterren van toen weer bijeen voor een herhaling.

Solskjaer en Beckham geven grote reünie van CL-finale 1999 kleur

Precies twee decennia na de beroemde Champions League-finale in Camp Nou was Old Trafford zondag het decor voor de 'hereniging'. Doel van de speciale wedstrijd was geld op te halen voor de Manchester United Foundation, die zich inzet om jongeren te helpen hun leven op de rails te krijgen of ze aan te sporen hun omgeving erop vooruit te laten gaan.

Sir Alex Ferguson zegde in een vroeg stadium al toe om de voormalige sterren van Manchester United onder zijn hoede te nemen. De gepensioneerde Schot koos voor een vertrouwde opstelling, bijna identiek aan de elf namen die hij in de finale van het seizoen 1998/99 het veld instuurde.

Zo mocht Peter Schmeichel onder de lat beginnen (en zat Raimond van der Gouw op de bank) en kreeg aanstaand Feyenoord-trainer Jaap Stam een basisplaats achterin. Slechts Ryan Giggs schitterde door afwezigheid en stond zijn positie af aan generatiegenoot Paul Scholes, die twintig jaar geleden de eindstrijd moest laten schieten vanwege een schorsing.

Bij Bayern München zag de basiself er een stuk anders uit dan die van 1999. Alleen Lothar Matthäus en Stefan Effenberg deden net als toen mee: voor de rest kozen gelegenheidstrainers Markus Babbel en Klaus Augenthaler voor namen als Hans-Jörg Butt, Giovane Élber en Roy Makaay.

De fans keken lang uit naar de reünie op Old Trafford en met name het thuispubliek werd op zijn wenken bediend. Luttele minuten waren er namelijk gespeeld toen Ole Gunnar Solskjaer de score openbrak. De huidige manager van Manchester United scoorde destijds als invaller in Camp Nou, maar trof nu al doel in minuut vijf.

Nadat Dwight Yorke een voorzet van David Beckham verkeerd raakte sloeg Solskjaer in de herkansing alsnog toe. De volgende die dicht bij een doelpunt kwam was Scholes, maar hij zag zijn rake schot afgekeurd worden wegens buitenspel. Toch pakten de United-legendes voor rust een ruimere voorsprong, nu dankzij Yorke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De oud-spits, die destijds van begin tot eind meespeelde in de finale, volleerde binnen na een prima voorzet vanaf links van Jesper Blomqvist. Vanuit de dug-out zag Ferguson het allemaal lachend en tevreden aan, geflankeerd door zijn voormalig assistent Steve McClaren.

In de tweede helft voerden de Britten de score verder op. Eerst was het de beurt aan Nicky Butt, die inmiddels hoofd opleidingen is op Old Trafford, om te delen in de feestvreugde. De oud-middenvelder vond volledig vrijstaand de rechterhoek en tilde de voorsprong naar 3-0.

Daarna maakte Louis Saha, een United-speler van een latere generatie, de vierde van de dag. De ingevallen Fransman trok een snelle sprint, kreeg de bak op een presenteerblaadje aangereikt van Jonathan Greening en schoof binnen. Bayern had weinig in te brengen en incasseerde in de slotminuten ook nog de 5-0.

Het laatste woord was voor David Beckham. De man die twintig jaar geleden vlak voor tijd de corner nam waaruit uiteindelijk de 1-1 van Teddy Sheringham viel, schoot gedecideerd de vijfde United-goal binnen nadat hij Hans Pflügler uitspeelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.