Solskjaer bedankt kritische Van Gaal voor 'erfenis en opvoeding' op Old Trafford

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft gereageerd op de openlijke beoordeling die hij onlangs kreeg van Louis van Gaal. De ex-bondscoach van Oranje sprak over de defensieve tactiek van Manchester United, iets waarvoor hijzelf en later José Mourinho bakken kritiek kregen.

Solskjaer bedankt kritische Van Gaal voor 'erfenis en opvoeding' op Old Trafford

Solskjaer won met Manchester United zaterdag, twee dagen nadat zijn baan als interim-manager werd omgezet in een vaste aanstelling, thuis met 2-1 van Watford. Dinsdag staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma, dan gaan The Red Devils op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Tussen die twee wedstrijden door besprak de Noorse manager de woorden van Van Gaal aan zijn adres.

De Nederlander met een verleden bij Manchester United stelde vorige week in een BBC-interview dat Solskjaer minimaal net zo verdedigend speelt als zijn veelbekritiseerde voorganger José Mourinho. 'De coach na mij (Mourinho, red.) parkeerde de bus en speelde op counter. Nu is er een andere coach die de bus parkeert en op de counter speelt', aldus Van Gaal, die zelf ook kritisch werd benaderd omdat hij de club niet vaak liet swingen.

Met die kritiek is Solskjaer het dus oneens. 'Louis mag zijn eigen mening hebben. Hij heeft het waarschijnlijk over het Champions League-duels met Paris Saint-Germain, waarin we inderdaad moesten verdedigen en op de counter moesten spelen. Maar in sommige wedstrijden hebben we juist hoog druk gezet, de bal snel veroverd en gedomineerd. Uiteindelijk gaat het erom wáár je de bal verovert.'

Gentleman Solskjaer ging daarna verder met het prijzen van Van Gaal. 'Ik ben heel blij met de erfenis die ik hier aantrof, achtergelaten door mijn voorgangers. Veel van de spelers in mijn selectie hebben de laatste jaren gewerkt onder Sir Alex Ferguson, David Moyes, Van Gaal en Mourinho. Daardoor kennen ze allebei de kanten van het voetbal, zowel aanvallen als verdedigen. Mijn spelers hebben van die vier een uitstekende opvoeding gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.