Solari ziet fysiek en mentaal uitgeput Real

Reacties

Coach Santiago Solari noemt het zware programma van Real Madrid als reden voor de smadelijke nederlaag in eigen huis tegen Girona (2-1). De Argentijn zag vooral in de tweede helft een vermoeide ploeg.

Solari ziet fysiek en mentaal uitgeput Real

'De inspanningen die we doen zijn niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal. Het gaat ook om concentratie. We komen uit een reeks zware wedstrijden en daar betalen we nu de prijs voor. We waren in de tweede helft niet meer in staat om meer energie in de wedstrijd te leggen om nog aan te vallen en te scoren', gaf Solari als een van de redenen waarom zijn ploeg voor het eerst sinds 6 januari weer eens een wedstrijd verloor.

Sinds het begin van 2019 speelde Real Madrid tussen twee competitiewedstrijden door steeds een midweekse wedstrijd. Met de reeks zware wedstrijden doelt Solari vooral op de laatste serie uitwedstrijden: in het toernooi om de Copa del Rey tegen Barcelona (6 februari), tegen Atlético Madrid voor de competitie (9 februari) en tegen Ajax in de Champions League (13 februari).

Na de nederlaag tegen Girona wacht de Koninklijke volgende week (24 februari) een uitwedstrijd tegen Levante, waarna wederom een zwaar programma wacht: twee thuiswedstrijden tegen Barcelona (27 februari voor de beker, 2 maart voor de competitie) en op 5 maart de thuiswedstrijd tegen Ajax voor de achtste finales van de Champions League.

Ondanks dat Barcelona nu negen punten boven Real Madrid staat, denkt Solari niet dat de titelstrijd in La Liga gespeeld is. 'Elke wedstrijd is lastig, ook voor de tegenstanders. Het maakt niet uit waar de tegenstander staat op de ranglijst, dat hebben we vandaag wel gezien', verwijst Solari naar de zestiende plek waarop Girona voor aanvang van de wedstrijd stond. 'Maar we strijden nog op drie fronten mee. Er is nog niets gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.