Sociedad opent jacht op PSV: 'We kunnen ze verslaan'

Reacties

Real Sociedad heeft veel vertrouwen in de 'finale' tegen PSV over twee weken. De Basken moeten winnen van de Eindhovenaren om uitschakeling in de Europa League te voorkomen.

Sociedad opent jacht op PSV: 'We kunnen ze verslaan'
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
3 - 0
PSV
PSV

Sociedad was dit seizoen al zeventien duels op rij ongeslagen, maar donderdagavond ging het mis op bezoek bij AS Monaco (2-1). 'Een gelijkspel was rechtvaardiger geweest', concludeerde trainer Imanol Alguacil op zijn persconferentie achteraf. 'Ik vind het vervelend voor de fans die zijn meegereisd.'

De trainer van de nummer twee van La Liga had toch ook een positieve boodschap. 'We zijn nu teleurgesteld en boos, maar als we met zo veel persoonlijkheid spelen, weet ik zeker dat we PSV kunnen verslaan en ons plaatsen voor de knock-outfase', verzekerde de Spanjaard.

Aanvoerder Mikel Oyarzabal sprak woorden van gelijke strekking: 'We zijn nu niet blij, want het was een beslissende wedstrijd en die hebben we niet gewonnen. Over twee weken moeten we in eigen huis tegen PSV vechten om door te gaan.'

Het duel tussen Sociedad en PSV wordt op 9 december gespeeld. Roger Schmidt blikte ook al vooruit op de finale in Groep B van de Europa League. Het heenduel in het Philips Stadion eindigde in een 2-2 gelijkspel.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.