Soap rond NAC-verdediger Mets nog niet ten einde

Reacties

Karol Mets behoort opnieuw niet tot de wedstrijdselectie van NAC Breda. Een dag voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse diende de Est vorige week een transferverzoek in, maar hij is nog altijd speler van NAC. Tegen PSV is hij er echter opnieuw niet bij.

Soap rond NAC-verdediger Mets nog niet ten einde

De centrale verdediger voerde begin deze week een gesprek met trainer Mitchell van der Gaag. Met name de timing van zijn mededeling was onderwerp van discussie. Mets erkende niet handig gehandeld te hebben en trainde deze week gewoon mee met de Bredase selectie. Vrijdagmorgen haalde hij echter het einde van de training niet, omdat de oefenmeester hem vroegtijdig naar binnen stuurde.

'Het gaat om lichaamstaal', verklaarde Van der Gaag. 'Als we besluiten het achter ons te laten en verder te gaan en ik zie dat niet terug aan houding, dan is het klaar.' Van der Gaag bevestigde Mets niet op te nemen in de groep voor PSV, hoewel hij hem goed zou kunnen gebruiken. De terugkerende aanvoerder Menno Koch (die was geschorst tegen Vitesse) neemt de plek van de nu geschorste Daan Klomp in en vormt met Erik Palmer-Brown en Dorian Dervite het centrale blok achterin. Achter die drie is er nu geen andere centrale verdediger beschikbaar. Greg Leigh kan centraal een alternatief zijn, zeker nu Alex Gersbach weer fit is.

Overigens is het nog lang niet zeker dat Mets vertrekt. De reden dat hij niet bij de wedstrijdselectie zat was dat hij met zijn hoofd niet bij NAC zat, niet dat hij onderhandelde met een club. In Scandinavië is de transfermarkt nog tot eind deze maand open. NAC wil de Est, die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2020, zeker niet zo maar laten gaan. De houding van Mets werkt ook niet in zijn voordeel.

Een nieuwe tegenvaller voor NAC is het opnieuw ontbreken van Arno Verschueren. De Belgische middenvelder keerde tegen Vitesse terug na knieklachten, maar hij heeft een terugslag gekregen. Gevreesd wordt dat Verschueren voor de interlandbreak in ieder geval niet meer in actie komt. Zijn plek zal ingenomen worden door Gianluca Nijholt aangezien de andere mogelijke vervanger, Anouar Kali, vrijdag pas bij de beloften meetrainde. Ook de al lang afwezige Luka Ilic stond bij de beloften op het veld. Andere geblesseerde spelers zijn de deze winter aangetrokken Khalid Karami en Sullay Kaikai en de al langer uitgeschakelde Fabian Sporkslede en Lucas Schoofs.

Tegen PSV zal NAC waarschijnlijk weer met Mounir El Allouchi als derde middenvelder aantreden waardoor trainer Van der Gaag voorin heeft wel keuzes dient te maken. Topscorer Mitchell Te Vrede, die wel op scherp staat en bij een volgende gele kaart de thuiswedstrijd tegen Utrecht een week later moet missen, is een zekerheid. Gervane Kastaneer, Mikhail Rosheuvel en Giovanni Korte zijn de opties naast hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.