Soap duurt voort: Achilles'29 mag eigen sportpark niet meer op

Reacties

Achilles'29 moet per 1 oktober op zoek naar een nieuw sportpark. De amateurclub uit Groesbeek, in het seizoen 2016/17 nog spelend in de Jupiler League, is de toegang ontzegd tot het eigen sportpark.

Soap duurt voort: Achilles'29 mag eigen sportpark niet meer op

Al sinds de oprichting van Achilles'29 is de familie Derks veelvuldig betrokken bij de club. In 1929 stelde Gerrit Derks een veld beschikbaar waar de club wedstrijden mocht spelen en negentig jaar na dato heeft de familie nog altijd diepgewortelde banden met de club. Harrie Derks was jarenlang voorzitter van de club, terwijl broer Frans het technische gedeelte voor zijn rekening nam en onder meer fungeerde als trainer en technisch manager.

Inmiddels zijn club en familie met elkaar gebrouilleerd. De familie Derks is anno 2019 nog altijd eigenaar van de grond onder het sportpark, waardoor zij de vereniging uit Groesbeek in een wurggreep hebben. Sinds het faillissement van de accommodatiestichting in juni van dit jaar is er geen wettelijke huurovereenkomst meer met betrekking tot het gebruik van het sportpark. Oplopende vetes tussen het bestuur van Achilles'29 en de familie Derks hebben er nu tot geleid dat de club de toegang is ontzegd tot De Heikant.

Sportief verval
Ook op sportief vlak is het verval al enige tijd ingezet. Achilles'29 degradeerde al enkele keren op rij en dat terwijl het de club nog lange tijd voor de wind ging. Sterker nog: de lokale trots uit Groesbeek was in 2013 de eerste (en vooralsnog enige) amateurclub die vanuit het amateurvoetbal naar de Eerste Divisie promoveerde. Een gewaagde, maar vooral ambitieuze stap, die toen nog op veel enthousiasme kon rekenen.

Achilles'29 draaide vier seizoenen mee in de Eerste Divisie, met als hoogtepunt een vijftiende plaats in het seizoen 2015/16. Maar een seizoen later ging het mis. De club draaide sportief een moeizaam jaar, maar bovenal bleek het de zaakjes op financieel vlak niet op orde te hebben. Pas later bleek dat de club financieel volledig aan de grond zat. Het profavontuur was uitgedraaid op een ongekend debacle: in 2017 kampte de club met een tekort van liefst 3,6 miljoen euro en spelerssalarissen werden niet betaald.

Inmiddels speelt Achilles'29 na degradaties uit de Tweede en Derde Divisie in de Hoofdklasse A, waar het hekkensluiter is met nul punten. Nu de club ook nog dakloos is moet het in gesprek met de gemeente Groesbeek op zoek naar een nieuw onderkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.