Snoeiharde kritiek op falende Kompany: 'Hij denkt dat hij God is'

Reacties

Het enthousiasme was groot toen Anderlecht afgelopen zomer Vincent Kompany aantrok als speler/trainer. Van die positiviteit is vier wedstrijden later weinig meer over. De Belgische topclub wacht nog steeds op zijn eerste zege in de Pro League.

Snoeiharde kritiek op falende Kompany: 'Hij denkt dat hij God is'

Extra pijnlijk is dat uitgerekend Kompany, die zichzelf steevast opstelt in de basis, bepaald niet in vorm is. Waar de Belgische international aanvankelijk nog werd gespaard door de Belgische analisten, is de kritiek na de 4-2 nederlaag tegen KV Kortrijk van afgelopen weekend losgebarsten. Marc Degryse, oud-spits van Anderlecht, haalt in Het Laatste Nieuws keihard uit naar Kompany.

'Kompany is ook maar een mens, al is hij nog zo'n goede voetballer. Maar volgens mij denkt Kompany dat hij God is. Tijdens de komende interlandperiode heeft een trainer normaal gesproken twee weken om intensief met zijn ploeg te trainen, maar Kompany gaat met de Belgische nationale ploeg op pad om te spelen tegen San Marino en Schotland en speelt daarna zijn testimonial in Manchester', foetert Degryse.

Vincent Kompany biedt zijn excuses aan na de wanprestatie tegen KV Kortrijk.
Vincent Kompany biedt zijn excuses aan na de wanprestatie tegen KV Kortrijk.

Degryse is van mening dat Kompany veel te veel hooi op zijn vork neemt. 'Sommige mensen vinden het lekker om het druk te hebben, maar soms kan het ook te veel zijn. Kompany moet daar maar eens goed over nadenken. Alles heeft zijn limiet.' De oud-international heeft het gevoel dat alle drukte ook zijn weerslag heeft op het spel van Kompany zelf. 'Als een andere verdediger de fouten had gemaakt die hij heeft gemaakt, zou Kompany hem op de bank gezet hebben.'

'Natuurlijk moet Kompany niet stoppen met voetballen, maar het moet wel echt snel verbeteren. Als hij eerlijk is, kan hij als trainer onmogelijk tevreden zijn over wat hij als speler laat zien', vervolgt Degryse. Philippe Albert, eveneens oud-international van België, vult aan: 'Wat Kompany na afloop roept ergert me nog het meest. Ik snap dat hij zijn jonge spelers wil beschermen, maar na de nederlaag tegen Kortrijk riep hij dat alle tegendoelpunten zijn fout waren. Onzin. Daarmee help je je spelers niet.'

Anderlecht is door de dramatische seizoensstart inmiddels afgezakt naar de dertiende plaats in de Pro League, waaraan zestien clubs deelnemen. De topclub pakte in vier wedstrijden pas twee punten.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Sint-Truiden
29
9
6
14
33-50
-17
33
13
AS Eupen
29
8
6
15
28-51
-23
30
14
Cercle Brugge
29
7
2
20
27-54
-27
23
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer V. Kompany
Meer over V. Kompany
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.