Snelste Premier League-goal ooit: rapper dan de 100 meter van Bolt

Reacties

Shane Long heeft dinsdag geschiedenis geschreven in de Premier League. De spits van Southampton scoorde in het duel met Watford (1-1) al na zeven seconden, met afstand het snelste doelpunt ooit in de Premier League.

Snelste Premier League-goal ooit: rapper dan de 100 meter van Bolt

Een significant deel van de toeschouwers op Vicarage Road zal de openingstreffer gemist hebben. Gerard Deulofeu trapte af, verdediger Craig Cathcart ontving de bal en schoot tegen Long op. Die bleef kalm en verschalkte Watford-doelman Ben Foster met een stift. Op 7.69 seconden passeerde de bal de lijn.

'Niet slecht om zo'n record te hebben!', zei Long na afloop tegen de BBC. 'De manager zei dat we sterk moesten starten en hen onder druk moesten zetten. Maar 99 van de honderd keer blok je de bal niet. Maar hij viel goed en ik nam hem mee. Ben is een geweldige keeper en hij maakte zich groot. Voor de wedstrijd wist ik al dat het lastig zou worden tegen hem te scoren, maar gelukkig lukte het.'

Manager Ralph Hasenhüttl was teleurgesteld dat zijn ploeg de extreem vroege voorsprong weggaf, maar is blij dat Long goed naar zijn instructies had geluisterd. Die hebben mogelijk geleid tot een doelpunt dat tot in de eeuwigheid in de boeken zal staan. 'Of dit record ooit gebroken zal worden? Ik denk dat het niet makkelijk zal worden', aldus Hasenhüttl. 'Als je vanaf de middenlijn schiet, dan kan het.'

Op een andere wijze zo snel scoren, wordt inderdaad moeilijk. Het is veelzeggend dat Long nog een stuk rapper was dan de vorige recordhouder, Ledley King. De icoon van Tottenham Hotspur kreeg dinsdag op de tribune bij Spurs - Brighton & Hove Albion te horen dat zijn doelpunt na 9.82 seconden in 2000 niet langer de snelste goal in de Premier League-historie is. De laatste speler die in de buurt kwam van King was Christian Eriksen, die in januari 2018 op Wembley na tien seconden scoorde tegen Manchester United.

Daarom is de unieke treffer van Long voer voor statistici. De BBC maakte een bijzondere vergelijking om zijn prestatie in perspectief te plaatsen: het doelpunt van Long viel sneller dan het wereldrecord van Usain Bolt op de 100 meter sprint. En als Long altijd zo snel zou scoren na de aftrap, dan zou hij negenhonderd goals per wedstrijd en 34.200 goals per seizoen maken.

Tijd (in seconden) Speler Wedstrijd Seizoen
07.69 Shane Long Watford - Southampton 2018/19
09.82 Ledley King Bradford City - Tottenham Hotspur 2000/01
10.52 Alan Shearer Newcastle United - Manchester City 2002/03
10.54 Christian Eriksen Tottenham Hotspur - Manchester United 2017/18
11.90 Mark Viduka Charlton Athletic - Leeds United 2000/01
12.16 Dwight Yorke Coventry City - Aston Villa 1995/96
12.94 Chris Sutton Everton - Blackburn Rovers 1994/95
13.48 Kevin Nolan Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 2003/04
13.52 James Beattie Chelsea - Southampton 2004/05
13.64 Asmir Begovic Stoke City - Southampton 2012/14

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.