Snel herstel Vertonghen stemt Pochettino hoopvol voor Ajax-uit

Reacties

Mauricio Pochettino heeft goede hoop dat Jan Vertonghen woensdag in de return tegen Ajax kan meespelen. De Belgische verdediger viel afgelopen dinsdag al in de eerste helft uit, maar is goed hersteld van de botsing met land- en ploeggenoot Toby Alderweireld.

Snel herstel Vertonghen stemt Pochettino hoopvol voor Ajax-uit

Pochettino gaf zaterdag na afloop van het dramatisch verlopen uitduel met AFC Bournemouth (1-0 nederlaag) een update over Vertonghen, toen een van de journalisten hem op een persconferentie vroeg of de 32-jarige ex-Ajacied woensdag inzetbaar zal zijn. 'We zullen zien, we hopen van wel', zei de Argentijnse manager. 'Hij heeft gisteren (vrijdag, red.) goed getraind, dus ik denk dat hij erbij kan zijn.'

Er was afgelopen week veel te doen om het uitvallen van Vertonghen, die door de medische staf van Spurs in eerste instantie nog terug het veld in werd gestuurd nadat bleek dat hij geen hersenschudding had opgelopen. Kort daarna moest de 112-voudig international van België zich alsnog laten vervangen, omdat hij zich niet goed voelde en niet meer op eigen benen kon staan.

In de nasleep van het heenduel in Londen (1-0 voor Ajax) kwam daarom de nodige kritiek los op de medische staf van Tottenham, maar Pochettino weerlegde die al door te stellen dat alle protocollen aangaande hersenschuddingen zijn gevolgd. Na uitvoerig onderzoek bleek dat Vertonghen de training kon hervatten na een periode van rust, meldde Spurs donderdag in een update.

Terugkeer
En dus lijkt niets woensdag een kortstondige terugkeer van Vertonghen in de Johan Cruijff Arena in de weg te staan. De Belgische verdediger maakte in 2003 als tiener al de overstap van Germinal Beerschot naar Ajax en groeide na zijn debuut al snel uit als sterkhouder van de Amsterdammers. In de zomer van 2012 nam Tottenham Hotspur hem voor 12,5 miljoen euro over van Ajax. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.