Snel duidelijkheid over toekomst Huntelaar

Reacties

Ajax zal komende week waarschijnlijk het contract met Klaas Jan Huntelaar formeel opzeggen. De verbintenis van de 36-jarige routinier werd vorig jaar verlengd, maar die loopt na dit seizoen af. Voor 1 april dienen de Amsterdammers het contract op te zeggen omdat de verbintenis anders tegen dezelfde condities automatisch wordt verlengd.

Snel duidelijkheid over toekomst Huntelaar
© Pro Shots

Over de toekomst van Huntelaar bij Ajax zal snel duidelijkheid komen. De club kan na de opzegging namelijk opnieuw met de spits om de tafel om te praten over verlenging. De gesprekken worden momenteel gevoerd waarbij het uiteraard van belang is wat Huntelaar zelf wil. Hoewel hij dit jaar nog 37 wordt en het moment van stoppen ook voor hem steeds dichterbij komt, is de Achterhoeker nog erg fit en als hij in het veld komt, is hij nog net zo gedreven als in zijn beste jaren.

Bovendien heeft de spits als stand-in voor Dusan Tadic ook nog steeds zijn waarde. Huntelaar is bij Ajax de aanvaller die gemiddeld per wedstrijd het vaakst scoort (0,72 goals in negentig minuten). Hij maakte sinds hij in 2017 van Schalke 04 terugkeerde naar Amsterdam 38 doelpunten in 74 competitiewedstrijden.

Nu stoppen zou voor Huntelaar wellicht betekenen dat hij de laatste wedstrijd in zijn carrière heeft gevoetbald als de competitie vanwege het coronavirus niet wordt uitgespeeld. Ook dat zou voor de speler mee kunnen wegen in zijn beslissing.

Aan de andere kant heeft Ajax steeds meer opties voor Huntelaar als dé vervanger van Tadic. Na de winterstop krijgt de negentienjarige Lassina Traoré al steeds meer speelminuten als diens vervanger. Met de makkelijk scorende Brian Brobbey (18) en Danilo (20) heeft Ajax bovendien nog twee talentvolle spitsen in huis.

In Voetbal International deze week meer over het Ajax van volgend seizoen en de mogelijk verregaande gevolgen voor de transfermarkt van het coronavirus.

'Kans bestaat dat Van de Beek ook volgend seizoen bij Ajax speelt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.