Snel debuut lonkt voor Velthuizen: 'Hij is heel gretig'

Reacties

Piet Velthuizen heeft op zijn eerste trainingsdag bij Fortuna Sittard een positieve indruk achtergelaten. De clubloze doelman, die in 2009 eenmalig uitkwam voor het Nederlands elftal, begon woensdag aan een stage bij de Eredivisionist.

Snel debuut lonkt voor Velthuizen: 'Hij is heel gretig'
© Pro Shots

Fortuna zoekt met spoed een nieuwe keeper, nu Yanick van Osch de komende weken buitenspel staat met een knieblessure en zijn eerste vervanger Alexei Koselev op het punt staat een buitenlandse transfer te maken.

Velthuizen is transfervrij sinds zijn vertrek bij Telstar, afgelopen zomer. Afgaande op de woorden van Fortuna-trainer Sjors Ultee heeft de Nijmegenaar sindsdien niet alleen stilgezeten. 'Piet is behoorlijk fit', zegt Ultee.

De trainer informeerde onder meer bij collega Arne Slot, die Velthuizen bij AZ een tijd onder zijn hoede had. 'Arne was ook erg positief over Piet. Vandaag op de training was meteen duidelijk dat hij voor rust achterin zorgt én dat hij goed is in de coaching. Daarbij maakte Piet meteen een heel gretige indruk. De komende dagen kijken en praten we verder, willen we ook weten hoe Piet er zelf in staat.'

Ultee wil nog niet vooruitkijken naar zondag, als Fortuna op bezoek gaat bij FC Groningen. Maar de kans lijkt groot dat Velthuizen, als hij blijft voldoen en met de Sittardse club overeenstemming bereikt, dan al debuteert voor zijn nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.