Sneijder vertrekt met pijn in het hart: 'Keuze van de coach'

Reacties

Wesley Sneijder baalt van de manier waarop hij is vertrokken bij Galatasaray. De recordinternational van Oranje zag vrijdag zijn contract verscheurd worden.

Sneijder vertrekt met pijn in het hart: 'Keuze van de coach'

De 33-jarige Sneijder had het naar zijn zin in Istanbul en wilde best blijven, al snapte hij ook dat Galatasaray oren had naar een verkoop omdat zijn contract medio 2018 zou aflopen. Er kwamen echter scheuren in de relatie toen trainer Igor Tudor besloot de Nederlander niet eens een rugnummer te geven voor het komende seizoen.

Omdat de coach niet meer met Sneijder wilde werken, ging de club in gesprek met de ervaren Utrechter. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een akkoord over contractontbinding. Sneijder ziet in ruil voor een transfervrije status af van het resterende jaarsalaris waar hij recht op had en heeft met Galatasaray de afspraak gemaakt dat hij niet naar een andere club uit Turkije vertrekt.

'Ik voel me hier erg slecht bij. Het is niet leuk om op deze manier te vertrekken', laat Sneijder weten aan beIN Sports. 'Dit is een beslissing van de coach. Hij heeft besloten dat hij niet met mij wil werken. Als een coach zich zo uitspreekt, moet je op zoek naar iets anders. Als de coach je niet meer wil gebruiken, krijg je zelfs geen rugnummer meer.'

Sneijder weet nog niet wat hij nu gaat doen. 'Ik geloof in mijn kwaliteiten. Ik weet nog niet welke clubs er interesse hebben. Ik moet verder met mijn carrière, maar heb nog geen concrete toekomstplannen. Ik ga nu eerst naar Amsterdam en dan zie ik wel wat ik ga doen. Ik weet zeker dat er nog iets komt voor mij.'

Vanuit de Verenigde Staten en Italië is er concrete belangstelling voor Sneijder. Ook clubs uit andere landen hebben geïnformeerd naar de aanvallende middenvelder, die zelf nooit een geheim gemaakt heeft van zijn wens om ooit in Amerika te voetballen. Het nieuwe MLS-seizoen begint echter pas in 2018, waardoor Sneijder in het geval van een Amerikaanse transfer nog een oplossing moet vinden voor de rest van dit kalenderjaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.