Sneijder totaal niet onder de indruk van Ajax-basisdebutant Daramy

Reacties

Het basisdebuut van Ajax-flankspeler Mohamed Daramy kan voormalig Ajacied Wesley Sneijder niet bekoren. De recordinternational van Oranje is kritisch op de jonge Deen, die na rust gewisseld werd.

Sneijder totaal niet onder de indruk van Ajax-basisdebutant Daramy
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax

Daramy (19) kreeg van trainer Erik ten Hag een kans in de uitwedstrijd tegen Besiktas, maar deed daar te weinig mee volgens Sneijder. 'Daramy laat het helemaal niets zien, maar dat is ook lastig voor hem. Hij is een jonge speler, dan is het lastig op het Champions League-podium. Hij zit vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd. Het gaat dan heel lullig met die mogelijkheden, die ene kans is helemaal bedroevend', beschreef Sneijder de kans die Daramy vlak voor rust kreeg. Na een voorzet vanaf rechts had de buitenspeler de bal voor het binnenwerken, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

'Het is misschien de jeugdigheid', denkt Sneijder. 'Maar je kijkt ook naar potentie. De Gravenberch-potentie zie ik niet. Ik kan niets specifieks noemen, iets wat hij echt goed doet.' Toch geeft Sneijder ook aan dat het niet alleen maar aan Daramy lag in de eerste helft. 'We zijn nu kritisch op hem, maar het hele team is niet goed. De automatismen zijn weg', doelt Sneijder op de wisselingen in de basisopstelling van de Amsterdammers.

Het basisdebuut van Daramy bleef beperkt tot 45 minuten, na rust werd hij afgelost door spits Sébastien Haller. Ajax' topscorer in de Champions League ging in de spits staan, aanvoerder Dusan Tadic nam de plek van Daramy in.

Volg via onze VI Live de tweede helft van Besiktas - Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.