Sneijder Quiz: dit zijn de grootheden van het interlandvoetbal

Reacties

Voor het eerst sinds het afscheid van Wesley Sneijder als international is het Nederlands elftal bij elkaar gekomen. Dat Oranje onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman verder gaat zonder de recordinternational, is de aanleiding voor een quiz over de recordinternationals van andere landen.

Sneijder Quiz: dit zijn de grootheden van het interlandvoetbal

Met het afscheid van Sneijder is het einde van een tijdperk nu echt in zicht. Met de nu 33-jarige spelmaker in de selectie steeg Nederland op grote toernooien regelmatig tot grote hoogte en versloeg het verschillende ploegen van wereldformaat. Alleen al het feit dat Oranje tussen 2004 en 2014, niet geheel toevallig de hoogtijdagen van Sneijder als international, op alle EK's en WK's van de partij was, denken we nu met weemoed aan terug.

Voor deze quiz zetten we de topdrie recordinternationals op een rij van de landen waartegen Oranje het gedurende het tijdperk-Sneijder opnam op de verschillende EK's en WK's (voor het gemak hebben we Costa Rica, Japan en Letland maar even weggelaten...). Als hint krijgen jullie de positie, de periode die hun interlandloopbaan beslaat en het aantal interlands en goals van de betreffende spelers. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.