Sneijder op zijn plek in Qatar: 'In Nederland heb ik weinig te winnen'

Reacties

Wesley Sneijder keert voorlopig niet terug uit Qatar. De recordinternational heeft zo zijn draai gevonden in het Midden-Oosten dat hij open staat voor andere functies in Qatar.

Sneijder op zijn plek in Qatar: 'In Nederland heb ik weinig te winnen'

Sneijder voelt zich op zijn gemak in Qatar, waar hij na een weinig verheffend avontuur bij OGC Nice tekende bij Al-Gharafa. De luwte van het avontuur in het Midden-Oosten bevalt hem goed, zeker als die wordt afgezet tegen het vergrootglas waaronder hij bij een terugkeer naar Nederland had gelegen. 'Ik heb altijd gezegd: het (terugkeren bij FC Utrecht of Ajax, red.) kan altijd gebeuren, maar liever niet. Ik denk dat ik weinig te winnen heb in Nederland', zegt de recordinternational tegen de NOS.

De aanvallende middenvelder besefte dat niet voor iedereen een glorieuze rentree na een buitenlands avontuur is weggelegd. 'Ik denk dat het heel weinig spelers goed gelukt is. Hier ben ik op de achtergrond en zo nu en dan lezen jullie nog berichten over mij: als ik er twee in schiet of drie assists lever. Dan krijgen jullie nog iets mee', vervolgt hij met een glimlach op zijn gezicht.

Alle negatieve verhalen over zijn verblijf in Qatar neemt hij voor lief. 'Zo lang ik hier kan blijven, blijf ik. Ik heb een contract voor anderhalf jaar en de kans is groot dat ik hier doorga. Amerika is op het derde plan geraakt', aldus Sneijder, die meer dan alleen een rol op het veld ziet voor hem, bijvoorbeeld als ambassadeur voor het WK in 2022. 'Ik vind het leuk iets te kunnen betekenen voor dit land. Ik sta paraat voor ze.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.