Sneijder maakt zich zorgen om Klaassen en 'te kleine bank' bij Ajax

Reacties

Wesley Sneijder ziet ondanks de succesreeks van Ajax nog voldoende verbeterpunten bij de Amsterdammers. Als analist sprak de oud-middenvelder na de zege bij Besiktas (1-2) zijn zorgen over de reserves uit.

Sneijder maakt zich zorgen om Klaassen en 'te kleine bank' bij Ajax
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax

Davy Klaassen was ten opzichte van de vorige groepswedstrijden in de Champions League in Istanbul een van de nieuwe gezichten in de Ajax-basis. Bij afwezigheid van de geschorste Edson Álvarez kreeg de middenvelder de kans om te bewijzen dat hij in de startopstelling voor de belangrijkste wedstrijden thuishoort. Die kans heeft de 28-jarige Oranje-international absoluut niet gegrepen, zo concludeerde Sneijder bij RTL 7.

'Ik maak me best wel een beetje zorgen om Klaassen', vertelde de voormalige spelmaker van onder andere Ajax, Real Madrid en Internazionale. 'Hij was toch wel belangrijk voor Ajax in de beginperiode nadat hij was teruggekomen, ook voor het Nederlands elftal toen. Maar nu is hij echt al weken totaal uit vorm. Als je zou zeggen dat hij niet heeft meegedaan vanavond, dan zou ik het ook geloven. Hij was totaal nergens bij betrokken. Misschien kan hij gewoon wat moeilijker met het hele gebeuren omgaan, dat hij in plaats van basisspeler na zijn blessure een wisselspeler is geworden. Ik heb het gevoel dat hij een beetje onzeker is geworden.'

Sneijder legde uit waarom hij juist nu zijn zorgen over Klaassen uitsprak. Hoe groot de euforie rond Ajax ook is na de vijf zeges op rij in de groepsfase en het al zeker zijn van groepswinst, het is volgens de 37-jarige recordinternational belangrijk om juist nu alvast vooruit te kijken. Sneijder benadrukte hoe cruciaal het hebben van een brede selectie is om succesvol te kunnen zijn in de knock-outfase.

Onzichtbaar
Met het oog daarop had hij gehoopt meer te zien van de Ajacieden die eens vanaf de start een kans kregen in de Champions League. 'Kijk naar vandaag: Daramy onzichtbaar, Klaassen onzichtbaar, Neres onzichtbaar. En Schuurs had ook moeite om de ruimtes te belopen. Dat zijn vier spelers die normaal op de bank zitten en straks misschien moeten invallen en er dan wellicht niet klaar voor zijn. De bank is te klein. Je kunt het niet met elf man doen. Spelers die op de bank zitten, zullen ook in een bepaalde vorm moeten komen. En dat is nu ver weg', luidde de conclusie van Sneijder.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.