Sneijder hakt de knoop door en gaat voor trainersloopbaan

Reacties

Wesley Sneijder gaat zich richten op een trainersloopbaan. De recordinternational is reeds begonnen aan zijn trainerscursus, zo vertelde hij vrijdagochtend in de VI Liveshow.

Sneijder hakt de knoop door en gaat voor trainersloopbaan
© Pro Shots

Sneijder zette in de zomer van 2019 een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan en moest vervolgens gaan bedenken wat hij nu wilde gaan doen. De Utrechter liep even mee in een rol als spelersbegeleider, maar merkte al snel dat dit niets voor hem is. 'Nu, na twee jaar, heb ik een duidelijke keuze gemaakt en ben ik begonnen aan de trainerscursus', aldus Sneijder.

De voormalig middenvelder gaat voor het diploma UEFA A. 'Ik heb mijn eerste dag bij de KNVB reeds gehad en ga stage lopen bij DHSC, mijn cluppie. In principe duurt het twee jaar.' Sneijder vreest niet voor dagen in de schoolbanken: 'Ik heb ze ook verteld dat ik dat totaal niet zag zitten, maar dat is ook helemaal niet meer nodig. Voorheen was het meer theorie dan praktijk, maar dat is nu wel omgedraaid. We doen nu veel meer op het veld.'

Sneijder zal tijdens het komende EK als analist te zien zijn bij de NOS. Voor het komende Champions League-seizoen schuift hij in die rol aan bij RTL

Bekijk hieronder de hele show van VI terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.