Sneijder geeft Ajax en FC Utrecht geen valse hoop

Reacties

De kans dat Wesley Sneijder terugkeert op de Nederlandse velden is nihil. De recordinternational en kersverse ambassadeur van het EK 2020 gaat in gesprek met VI in op zijn toekomst.

Sneijder geeft Ajax en FC Utrecht geen valse hoop

De 34-jarige Sneijder staat in Qatar nog tot komende zomer onder contract bij Al Gharafa en toonde eerder al interesse in een carrière als trainer. De KNVB heeft al een plek voor hem gereserveerd om in mei te starten met de versnelde trainerscursus Coach Betaald Voetbal. Sneijder denkt nog na over het aanbod. Zijn toekomst ligt nog open.

In een interview met VI gaat Sneijder in op de vraag of het mogelijk is dat hij na dit seizoen doorgaat als voetballer. 'Vanuit het buitenland is er zat interesse, daar ligt het niet aan. Maar het thuisfront is ook belangrijk. Je komt nu in een fase van je leven dat je wil genieten van je gezin. Komende zomer word ik 35, tien jaar geleden zei ik tegen mezelf dat ik zou stoppen als ik 32 werd. Maar het als het einde van je carrière nadert, wil je zolang mogelijk doorgaan. Het blijft het mooiste wat er is', spreekt de liefhebber.

De Utrechter die groot werd bij Ajax ziet zichzelf niet terugkeren in de Eredivisie. Naast zijn oude club zou FC Utrecht in de Eredivisie dus de meest logische optie zijn. Maar Sneijder ziet zichzelf geen Robin van Persie-traject bewandelen: 'Die kans is nihil. Ik heb het prima naar mijn zin in het buitenland. Ik heb mijn toekomst nog nooit gepland, ik kijk wel wat er op mijn pad komt richting de zomer. Zeg nooit nooit, maar de kans is klein.'

Lees op VI PRO het volledige interview met de spelmaker, die ook zijn gedachten deelt over een toekomstige rol bij Oranje.

Sneijder: 'Ik hoop in de toekomst op zo'n Oranje-plein te staan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.