Smeets na wereldgoal: 'Ik dacht: ik scheur dadelijk alles af'

Bryan Smeets liep op zijn laatste benen toen hij Sparta Rotterdam in de slotfase op fraaie wijze naar de zege schoot tegen FC Twente. Toen de 26-jarige middenvelder zijn doelpunt terugkeek, kon hij zijn ogen eigenlijk niet geloven.

'Ik had niet verwacht dat ik zo lenig was', zei Smeets na afloop tegen FOX Sports toen hij het doelpunt terugzag. 'Ik dacht: ik scheur dadelijk alles af, joh. Want ik was echt kapot, ik zat er helemaal doorheen. Ik ben afgelopen week ziek geweest, negentig minuten tegen Fortuna was eigenlijk al te veel. Ik voelde me nu al een stuk beter, maar ik merk nu wel dat ik heel zware benen heb.'

Het doelpunt kwam op een moment dat niet iedereen er meer op rekende, weet Smeets. 'Het was wel nodig, want we hadden het in de tweede helft heel moeilijk. De eerste helft waren wij beter, maar na rust verloren we de grip op de wedstrijd. Toen zetten we het iets om en gingen we wat meer pompen. Dat we deze wedstrijd dan toch nog winnen, is geweldig.'

Zijn fraaie doelpunt is voor Smeets het volgende persoonlijke hoogtepunt dit seizoen. Twee weken terug opende de spelmaker ook al de score tegen RKC Waalwijk (4-0) en in de vijf duels daarvoor was hij in totaal goed voor vijf assists. Toch had Henk Fraser in de rust wel wat aan te merken op zijn spel. 'Ik zei dat we soms wat te slordig waren en dat Smeets soms wat sneller moest handelen.'

Fraser
Over het winnende doelpunt van de middenvelder was Fraser echter duidelijk: 'Ongelooflijk. Maar het kon ook wel, want de eerste helft had hij het wat rustiger aan gedaan. Hij had nog wat energie over', zei de Sparta-coach over de matchwinner, die na afloop mank liep. 'Mag ik wel iets liever zijn? Ik ben bij vlagen heel lief voor mijn jongens, morgen zijn ze weer vrij.'

Met de overwinning op Twente, alweer de vierde van het seizoen, was Fraser natuurlijk erg blij. 'Dit zijn ploegen die gelijkwaardig zijn elkaar. Het is heerlijk als je de wedstrijd dan wint. Ik ben heel blij met onze start en waar we nu staan. We moeten het zo lang mogelijk zien vol te houden', aldus de trainer, die nog geen foto's van de stand gaat maken. 'Dat is de Goden verzoeken.'