Na de triomf bij RKC Waalwijk richt Willem II het vizier alweer op de volgende Brabantse derby. Zaterdagavond fungeren De Tricolores als gastheer van PSV.

RKC Waalwijk
1 - 2
Willem II
Willem II

Dat duel mag een topper worden genoemd, aangezien Willem II met dertien punten uit zes wedstrijden bovenin meedraait. PSV volgt op één punt, maar duelleert woensdagavond nog met Go Ahead Eagles.

'Vorig jaar hadden we in februari dertien punten, volgens mij. Ongelofelijk', vertelt Kwasi Wriedt, dinsdag de maker van de 0-1. 'Wat vertrouwen met een ploeg doet… Ook bij mij. Scoren als aanvaller, daar gaat het om. De tweede plaats zegt me niets. Het is leuk, maar we hebben pas zes wedstrijden gespeeld.'

Wriedt ziet PSV als een 'nieuwe test'. 'Ik ben benieuwd hoe we ons presenteren. We hebben zo veel vertrouwen. We stralen in en buiten het veld uit dat we het kunnen. Ik loop rond met een lach. Een spits die scoort en wint lacht altijd.'

Succestrainer
Er valt ook wat te lachen voor trainer Fred Grim, maar die blijft kritisch. 'Het was een moeizame eerste helft, de tweede helft hebben we doorgezet. We wilden wel voor rust, maar je hebt twee teams nodig voor een wedstrijd', doelt Grim op de instelling van tegenstander RKC.

In de slotfase kreeg Willem II nog een doelpunt tegen, waar Grim ook van baalt. 'We maken het zelf nog een beetje spannend, maar dit is mooi voor de club. Dertien punten en tweede staan is mooi, maar het zegt me weinig. We gaan er wel even van genieten en vanaf woensdag richten we ons op PSV', kijkt Grim vooruit naar de volgende tegenstander in de Eredivisie.