Slutsky zwaar onder de indruk van PSV-groeibriljanten

Reacties

Koploper Vitesse maakt zich op voor het lastige uitduel met PSV, zaterdag om 20.45 uur. Trainer Leonid Slutsky is erg onder de indruk van de jonge en getalenteerde voorhoede van de Eindhovenaren.

Slutsky zwaar onder de indruk van PSV-groeibriljanten
PSV
PSV
5 - 0
Vitesse
Vitesse

De Rus is tevreden over de competitiestart van zijn ploeg, die na vijf competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen is. 'Tegen Ajax en AZ hebben we goede resultaten behaald', zo vertelt hij aan het clubkanaal van Vitesse, om er meteen bij te melden dat het thuiswedstrijden betrof. 'Voor ons zit er een groot verschil tussen thuis- en uitwedstrijden. Zaterdag spelen we ook nog eens tegen PSV, een van de titelkandidaten. Het wordt een serieuze test voor ons.'

Bij tegenstander PSV zijn er de voorbije transferperiode een aantal belangrijke spelers vertrokken. Luuk de Jong vertrok naar het Spaanse Sevilla, terwijl Hirving Lozano naar Italië ging om voor Napoli te gaan spelen.

'Maar als je kijkt naar de vervangers zijn ze er niet minder op geworden', aldus een lovende Slutsky, die onder meer zijn bewondering uitspreekt voor Mohamed Ihattaren. 'Ik vind hem een fantastische speler. Zeventien jaar pas en nu al basisspeler bij PSV.' Eigenlijk is Slutsky, zo zegt hij zelf, onder de indruk van de gehele voorhoede van de Eindhovenaren. 'Cody Gakpo en Donyell Malen zijn fantastische spelers, maar ook Steven Bergwijn doet het goed als aanvallende middenvelder.'

Afwezigen
Vitesse zal het zaterdag in ieder geval moeten stellen zonder Hilary Gong, die wegens een ernstige knieblessure opnieuw voor maanden is uitgeschakeld. Datzelfde geldt voor Charly Musonda Jr., de huurling van Chelsea, die kampt met een chronische knieblessure. Ook de Israëliër Eli Dasa is nog niet inzetbaar. Hij werd afgelopen week transfervrij binnengehaald, maar wacht nog op een werkvergunning.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.