Slutsky ziet eerste Vitesse-zege uit handen glippen

Vitesse moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van deze voorbereiding. Tegen Arsenal Tula uit Rusland - landgenoten van de nieuwe trainer Leonid Slutsky dus - leken de Arnhemmers op weg naar een simpele zege, maar die werd in de slotfase uit handen gegeven: 2-2.

De ex-bondscoach van Rusland stuurde tegen Arsenal Tula een bijzonder sterke basisploeg het veld in. Dat leverde een comfortabele voorsprong bij rust op. Aanvoerder Bryan Linssen kon simpel raak tikken na goed voorbereidend werk van spits Tim Matavaz. Een eigen doelpunt van middenvelder Georgi Kostadinov uit een corner betekende na een halfuurtje 2-0.

Nadat Vitesse voor én na rust de nodige kansen onbenut liet, kwam Arsenal Tula kort voor tijd terug in de wedstrijd. Na een duwfout in de Arnhemse zestien kregen de Russen een penalty, die door Kantemir Berkhamov simpel werd benut. In de laatste minuut zorgde Daniil Lesovoy zelfs voor de gelijkmaker.

Daarmee heeft Vitesse in deze voorbereiding nog steeds niet gewonnen. De ploeg verblijft sinds 4 juli in Oostenrijk, waar twee dagen na aankomst met 2-1 werd verloren van Wolfsberger AC. Maandag was vervolgens de Oekraïense grootmacht Shakhtar Donetsk met 4-1 te sterk. Dinsdag sluit Vitesse het trainingskamp af met wéér een wedstrijd tegen een Russische ploeg: Lokomotiv Moskou.