Slutsky stuurt Bazoer van Vitesse-training na incident met Grot

Reacties

Riechedly Bazoer is woensdag weggestuurd bij de training van Vitesse. Trainer Leonid Slutsky besloot daartoe nadat de middenvelder het aan de stok had gekregen met Jay-Roy Grot. Dat bevestigt de club tegenover VI.

Slutsky stuurt Bazoer van Vitesse-training na incident met Grot
© Pro Shots

Wat er precies is gebeurd, wil Vitesse niet zeggen. Volgens Omroep Gelderland liepen de gemoederen tijdens een partijspel dusdanig op dat Bazoer en Grot uit elkaar moesten worden gehouden door andere spelers. Vervolgens schold de ex-Ajacied de 21-jarige aanvaller de huid vol en moest hij de training verlaten.

Daar bleef het niet bij, want Bazoer beet Grot volgens de aanwezigen daarna nog toe dat hij hem nog wel zou pakken in de kleedkamer. Toen de maat vol was voor Slutsky, zou Bazoer ook de Russische coach er nog verbaal van langs hebben gegeven. 'Fuck off, I don't want to play for your team.'

Op de details wilde Vitesse niet ingaan, maar aangezien het een open training betrof was alles luid en duidelijk te volgen. Of het incident gevolgen heeft voor de betrokken en er bijvoorbeeld sancties zullen volgen, is volgens een woordvoerder van de club nog niet bekend.

Bazoer tekende afgelopen zomer voor de Arnhemmers in de hoop zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Die was langzaam maar zeker in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, nadat hij eerst zijn basisplaats was kwijtgeraakt bij Ajax en vervolgens ook bij VfL Wolfsburg geen vaste waarde werd.

Vorig seizoen betekende zijn verhuurperiode bij FC Porto waarschijnlijk het dieptepunt. Bazoer werd uit de selectie gezet door trainer Sérgio Conceição nadat hij te laat was teruggekeerd uit Nederland. In de winterstop haalde FC Utrecht de zesvoudig international vervolgens terug naar de Eredivisie.

In zijn geboortestad kwam Bazoer weer regelmatig aan spelen toe, al werd hij wel drie duels geschorst na een aanvaring met de vierde official. Afgelopen zomer streek de middenvelder neer bij Vitesse, waar hij tot nu toe negen competitieduels speelde. De vraag is of dat zaterdag tegen ADO Den Haag ook zo zal zijn.

VI DOC: de vervaagde dromen van Bazoer, Riedewald en Tete
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer R. Bazoer
Meer over R. Bazoer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.