Slutsky prijst Vilhena om Russische keuze

Reacties

Leonid Slutsky vindt het helemaal niet raar dat Tonny Vilhena voor een transfer naar de nummer drie van Rusland heeft gekozen. Volgens de Vitesse-coach is FK Krasnodar een club in opkomst.

Slutsky prijst Vilhena om Russische keuze

Slutsky volgt het Russische voetbal als liefhebber pur sang nog op de voet en zo komt het gesprek ook op Vilhena als we op bezoek zijn bij Vitesse. 'Een goede keuze trouwens', zegt de voormalige bondscoach van Rusland direct, 'die zijn goed bezig en op de Nederlandse toer. Hier ziet niet iedereen de ware kracht van Krasnodar volgens mij, maar let op die club.'

Ondanks het vertrek van Vilhena is Feyenoord volgens Slutsky nog te sterk om bij te halen komend seizoen. Bij het bespreken van de doestelling van Vitesse laat de coach direct weten dat het halen van de topdrie onmogelijk is. 'Dat kun je vergeten. Ajax, PSV en Feyenoord zijn te goed. AZ is normaal de nummer vier. Zij verkopen één of twee basisspelers per seizoen. Dat kunnen ze opvangen, heel knap hoe ze dat doen. Plek vier is het maximaal haalbare voor ons. Als alles meezit en als we constanter worden.'

De Arnhemmers eindigen vorig seizoen in het eerste jaar onder Slutsky als vijfde in de Eredivisie. In de finale van de play-offs om Europees voetbal werd vervolgens verloren van FC Utrecht. Door het gebrek aan Europese verplichtingen begint het seizoen van Vitesse nu op 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Vitesse verloor woensdagavond zijn eerste oefenwedstrijd bij het trainingskamp in Polen. FC Midtjylland was met 4-3 te sterk, ondanks een hattrick van Oussama Darfalou. Bekijk in ons transferoverzicht alle deals van Vitesse.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO een uitgebreide vooruitblik op het seizoen voor Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.