Slutsky blij met Ødegaard-vervanger Honda: 'Nog exceptioneel'

Reacties

Trainer Leonid Slutsky heeft hoge verwachtingen van Keisuke Honda, die na de interlandperiode inzetbaar zal zijn voor Vitesse. Voor de Arnhemse club kan de 33-jarige Japanner zeker genoeg betekenen.

Slutsky blij met Ødegaard-vervanger Honda: 'Nog exceptioneel'

'Want we zijn Martin Ødegaard, Thulani Serero en Oussama Tannane kwijtgeraakt', rekent Slutsky op de Vitesse-website voor hoe hij door zomertransfers en blessures is ontdaan van belangrijke krachten. 'Het zijn allemaal spelers met exceptionele kwaliteiten. Ze creëren veel kansen en proberen altijd beslissend te zijn met hun kwaliteiten.'

Die rol kan Honda, die woensdag tot het einde van het seizoen tekende in Arnhem, gaan invullen. 'Honda is niet meer zo snel al vroeger, toen ik ook al met hem werkte', zegt Slutsky, die de Japanner nog kent van hun gezamenlijk tijd bij CSKA Moskou. 'Maar hij is nog steeds een professional met exceptionele kwaliteiten. Hij is een speler die de wedstrijd kan beslissen met zijn kwaliteiten.'

Honda zelf legt op het clubkanaal uit dat hij hoopt zich bij Vitesse in de kijker hoopt te spelen voor de Olympische Spelen in Tokio van volgend jaar. 'Het gaat niet makkelijk worden, omdat er maar drie spelers boven de 23 jaar mogen deelnemen', zegt de 98-voudig international van Japan. 'Maar ik denk dat ik een kans krijg om daar te spelen', aldus Honda, die naar eigen zeggen genoeg tijd heeft om ook bondscoach van Cambodja te blijven.

Vitesse speelt vrijdag in eigen huis tegen FC Groningen. Het Eredivisie-duel in het Gelredome begint om 20.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Honda
Meer over K. Honda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.