Slutsky baalt: 'Misschien wilden we wel te graag winnen'

Leonid Slutsky baalde als een stekker na de onnodige 0-1 nederlaag van Vitesse tegen FC Basel. De trainer vond dat zijn ploeg in de slotfase veel te veel op zoek was naar de 1-0, vertelde hij aan FOX Sports.

Vitesse
Vitesse
0 - 1
FC Basel
FC Basel

'Ik ben zeer teleurgesteld, zeker omdat het doelpunt zo laat valt', aldus Slutsky, die flink uit zijn dak ging na de goal van Ricky van Wolfswinkel. 'Ik was heel boos, want we controleerden de wedstrijd en waren de betere ploeg. We kregen veel grote kansen, maar misschien hebben we geen killer in dit team. Je moet gewoon scoren als je zoveel kansen krijgt.'

In de tweede helft werd het spel van Vitesse steeds slordiger. 'We waren vermoeid. We speelden vandaag goed, maar de teleurstelling overheerst door het resultaat', aldus Slutsky, die het niet gek vond dat Basel in de tweede helft bij vlagen het initiatief overnam van zijn ploeg. 'Het is heel moeilijk om een hele wedstrijd te controleren tegen FC Basel, dat lukt geen enkele club uit Europa.'

'Na rust raakten we vermoeid, maar bleven we zeer actief spelen. We missen misschien wat ervaring, want je moet gewoon op 0-0 spelen aan het eind van de wedstrijd. Dat is een prima resultaat met het oog op de return. Wij bleven zoeken naar de 1-0 en dan krijgen we hem tegen uit de counter. Als je moe bent, maak je weleens verkeerde beslissingen.'

FC Basel viert het winnende doelpunt van Ricky van Wolfswinkel.

Slutsky had het idee dat zijn ploeg te geforceerd op zoek was naar de 1-0. 'We speelden heel aanvallend, onze verdediging stond ook na rust heel hoog. Uiteindelijk werd de ruimte tussen de verdediging en het middenveld te groot. Daar kwam een paar keer gevaar uit en ik gaf de spelers aan dat ze verder terug moesten gaan spelen, maar het was niet genoeg om het doelpunt te voorkomen.'

Door de nederlaag wordt het in Zwitserland een lastig verhaal. Slutsky: '0-1 is een heel slecht resultaat voor ons, maar er is nog niets beslist. We zullen kansen krijgen en als we heel snel de 0-1 maken daar, kan het nog gebeuren voor ons. Vandaag speelden we thuis en wilden we misschien wel te graag winnen. We hadden de 0-0 over de streep moeten trekken. Ik hoop dat we alsnog doorgaan na de tweede wedstrijd.'

Van der Werff
Verdediger Maikel van der Werff baalde als een stekker: 'In de laatste seconde… zuurder kan niet', baalde hij. 'We voelden in het veld ook dat we de grip op de wedstrijd kwijtraakten. We probeerden bij elkaar te blijven, maar zij kregen een inworp en vier seconden later lag de bal binnen. Dat mag nooit gebeuren.'

Uitgerekend Ricky van Wolfswinkel maakte het winnende doelpunt voor Basel. 'Het maakt me geen flikker uit wie er scoort', bromde Van der Werff. 'Die goal maakt het lastig voor de return, maar als je kijkt naar de eerste helft: dan zijn we gewoon heer en meester. Maar we moeten dan wel doelpunten maken. Voor rust was er niets aan de hand, helaas gaven we de controle nog weg. Waar dat aan ligt, weet ik niet.'

Van der Werff baalt van Vitesse: 'Je moet gewoon de nul houden'
Büttner strijdvaardig na nederlaag: 'Ik geloof er nog honderd procent in'