Slot: 'Voetbalinhoudelijk ontlopen AZ en Feyenoord elkaar niet veel'

Reacties

Voor Arne Slot begint volgende week zijn klus als AZ-trainer officieel. Tegen BK Häcken moet een belangrijke stap richting de groepsfase van de Europa League worden gezet. De coach heeft er het volste vertrouwen in, mede door een nieuwe aanpak.

Slot: 'Voetbalinhoudelijk ontlopen AZ en Feyenoord elkaar niet veel'

Slot maakte de afgang van AZ tegen FC Kairat in de voorronde van de Europa League vorig jaar mee als assistent van John van den Brom. Welke lessen heeft hij geleerd? 'Misschien moet ik het niet zeggen, maar FC Kairat was echt geen schillenploeg. Daar worden serieuze salarissen betaald aan behoorlijk goede spelers. Maar we hebben de voorbereiding wel wat anders ingericht. We hebben niet tegen amateurs geoefend, maar meteen tegen goede profclubs. Ploegen die het afstraffen als iemand bij ons verzaakt in het uitvoeren van zijn taak. Tegen amateurclubs kom je daar mee weg', zegt Slot.

Daarnaast is AZ dit seizoen direct met een complete groep gaan trainen, in plaats van een latere instroom van de internationals. Het moet allemaal helpen bij het verzilveren van het Europese ticket. Komend seizoen is plaatsing voor Europees voetbal opnieuw de doelstelling.

Slot voegt daarover toe: 'De ambitie is een plek bij de eerste vier, maar we moeten proberen derde of hoger te eindigen. Dat vind ik realistisch. Voetbalinhoudelijk ontlopen AZ en Feyenoord elkaar niet veel. De financiële afstand is nog altijd groot, waardoor wij ons op de transfermarkt in een ander segment begeven. Daar stellen we een goed functionerende jeugdopleiding tegenover. Onze spelers hebben dezelfde kwaliteiten als veel spelers van de internationale topclubs. Het verschil is dat bij de grote internationale clubs acht van de tien keer het vereiste niveau wordt gehaald en bij onze spelers zes van de tien keer. Ook daarin kunnen wij nog stappen maken.'

Lees het volledige interview met Arne Slot in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.