Slot verslaat Ten Hag en neemt Rinus Michels Award in ontvangst

Reacties

Arne Slot heeft zondag de Rinus Michels Award veroverd. De oefenmeester van Feyenoord werd verkozen tot beste trainer van de Eredivisie. Dat gebeurde dankzij de stemmen van zijn collega's.

Slot verslaat Ten Hag en neemt Rinus Michels Award in ontvangst

Een vijftal Eredivisie-trainers was genomineerd. Onder hen ook Erik ten Hag. De trainer werd met Ajax landskampioen, plaatste zich voor de tweede ronde van de Champions League en verdiende een overstap naar Manchester United. Ook Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) presteerden bovengemiddeld met hun ploegen vond de vakjury.

Oosting bereikte een knappe tiende plaats met RKC. Van Wonderen handhaafde zich eenvoudig met promovendus Go Ahead Eagles, waar Jans FC Twente naar Europees voetbal leidde. Desondanks werd de prestatie van Slot het meest gewaardeerd door de collega-trainers.

Met Feyenoord eindigde Slot op de derde plaats op de ranglijst. Een lang Europees avontuur in de Conference League bracht Rotterdam echter in vervoering. De jacht op de eerste eindzege van het Europese hoofdtoernooi strandde in de finale tegen AS Roma. De wijze waarop was echter imponerend genoeg om zijn collega-trainers af te troeven en de Rinus Michels Award in ontvangst te mogen nemen.

Bij de trainers van de Keuken Kampioen Divisie won FC Emmen-trainer Dick Lukkien. Hij troefde collega's Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.