Slot stelt debutant op en kiest voor de aanval tegen Sparta

Reacties

De opstellingen van Feyenoord en Sparta Rotterdam voor de onderlinge derby van zondagavond zijn bekend. De van San Jose Earthquakes overgekomen Marcos López maakt op de linksbackpositie zijn debuut bij de thuisploeg. Alireza Jahanbakhsh heeft voor het eerst dit seizoen een basisplek bij Feyenoord; Oussama Idrissi staat voor de tweede keer in de basis.

Slot stelt debutant op en kiest voor de aanval tegen Sparta
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Feyenoord moet het stellen zonder Sebastian Szymanski, die een hamstringblessure opliep in de Europa League-wedstrijd tegen Lazio (4-2 nederlaag). Mats Wieffer had hem kunnen vervangen, maar Slot kiest voor een meer aanvallende opstelling met vier aanvallers. De precieze invulling van de voorhoede zal op het veld moeten blijken. Patrik Wålemark, basisklant in de laatste twee competitieduels, verdwijnt uit de basiself.

De basisplek van López gaat ten koste van Quilindschy Hartman, die tegen Lazio nog als linksback optrad. Lutsharel Geertruida kampt met de ziekte van Pfeiffer en is voorlopig niet inzetbaar. Bij Feyenoord is de aanvallende middenvelder Ezequiel Bullaude, die overkwam van het Argentijnse Godoy Cruz, voor het eerst speelgerechtigd. Hij begint echter op de bank.

Sven Mijnans en Adil Auassar keren tegen Feyenoord terug in de basisopstelling van Sparta, waardoor Arno Verschueren en Mike Eerdhuijzen naar de bank verhuizen. Verder treedt Sparta aan met dezelfde namen als vorige week tegen FC Volendam, toen met 4-0 werd gewonnen.

Feyenoord verzamelde dertien punten in de eerste vijf wedstrijden en doet daarmee bovenin mee in de Eredivisie. Sparta won in de laatste twee wedstrijden van zowel Go Ahead Eagles (0-1) als FC Volendam (4-0) en heeft zeven punten gepakt dit seizoen. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökçu, Dilrosun; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; De Guzmán, Kitolano, Mijnans; Namli, Lauritsen, Van Crooij

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.