Slot na volgende demonstratie: 'Zelfvertrouwen is terecht'

Reacties

FC Astana was donderdag opnieuw geen partij voor AZ, dat zich in de ogen van trainer Arne Slot met name in de tweede helft van zijn beste kant liet zien.

Slot na volgende demonstratie: 'Zelfvertrouwen is terecht'

'Vooraf heb ik een heel verhaal gehouden, over dat we tegen een beter elftal zouden spelen en dat we niet zo maar weer met 6-0 zouden winnen. Dat is precies uitgekomen, want we hebben met 5-0 gewonnen', zei Slot met een grote lach tegen FOX Sports.

De trainer had ook een uitermate plezierige avond gehad in Kazachstan. Na 45 minuten zag hij in de kleedkamer nog wat ontevreden gezichten. In zijn ogen was daar vanwege het aantal gecreëerde kansen geen reden toe, ook al was er pas één keer gescoord.

Na rust was er op het punt van benutten van kansen minder reden tot klagen. Slot had sowieso nauwelijks iets aan te merken op zijn ploeg. 'In de tweede helft hebben we geweldig goed gespeeld. Ik heb jongens dingen zien doen, dat je denkt: Dit zijn spelers die zelfvertrouwen hebben. Jordy Clasie die de bal in de lucht aanneemt en direct doorspeelt, Teun Koopmeiners die een bal met wreef met een stuit opent. Het zelfvertrouwen is ook terecht, want ze spelen ook heel goed.'

De zege geeft AZ mooie perspectieven in de Europa League. Slot wil zich niet rijk rekenen wat betreft overwintering. Een gelijkspel tegen Partizan Belgrado is genoeg. 'Ik vind Partizan een heel goede ploeg. Als we dat duel verliezen, dan zal Partizan daarna wel winnen van Astana en wij moeten naar Manchester. We zijn niet zeker van overwintering, maar we hebben heel belangrijke stap gezet.'

'Spelers AZ zijn inmiddels ambassadeurs van Nederlandse voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.