Slot legt uit waarom zege op AZ voor hem en Pusic extra zoet smaakt

Reacties

Arne Slot heeft genoten van de wilskracht die Feyenoord getoond heeft in de clash met AZ. De coach constateerde dat zijn ploeg aan het einde van een zware week nog een keer kon aanzetten voor een slotoffensief, dat leidde tot de winnende goal van Cyriel Dessers.

Slot legt uit waarom zege op AZ voor hem en Pusic extra zoet smaakt
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AZ
AZ

Feyenoord moest donderdag al diep gaan om op een blubberveld voor de Conference League af te rekenen met Union Berlin (1-2). Drie dagen later werd het team van Slot in de eigen Kuip opnieuw stevig getest. Slot hield ondanks de worsteling tegen AZ tot het einde hoop op de zege. In de 92ste minuut viel het doelpunt van Dessers.

'We hebben geprobeerd heel aanvallend te wisselen en de overwinning te forceren. We hebben drie aanvallers binnen de lijnen gebracht. Dat de goal dan valt, kun je geen toeval meer noemen als Cyriel het zo vaak laat zien', aldus Slot bij ESPN. De Feyenoord-coach ging verder met zijn analyse: 'In zijn algemeenheid vond ik ons in de eerste helft vele malen beter dan AZ. In de tweede helft was het gelijkwaardiger, toen hadden zij ook kansen uit een aantal rommelmomenten.'

Supersub Dessers maakte tegen AZ alweer zijn vijfde goal van het seizoen. Het roept de vraag op: wat moet de 26-jarige Belg nog doen om een basisplaats te verdienen? Slot werd voorgelegd dat de spits mogelijk snel bij de trainer op de deur zal kloppen met die vraag. 'Ik denk dat ik hem heel goed zou kunnen uitleggen waarom ik de keuze maak die ik maak. Als hij invalt, laat hij telkens zien hoe graag hij wil. Cyriel zou ook gefrustreerd rond kunnen lopen omdat hij niet in de basis begint, maar blijkbaar managen we dat dusdanig dat hij elke keer zo invalt. Niet alleen dat, de assist was van Reiss Nelson die was ingevallen en de voorassist van Alireza Jahanbakhsh die ook was ingevallen', reageerde Slot.

Frustratie
De 43-jarige coach stond zondag voor het eerst sinds zijn vertrek uit Alkmaar tegenover AZ. Bij het vieren van de goal van Dessers leek er met name bij assistent-coach Marino Pusic nog frustratie te zijn over hoe hij en Slot gedurende vorig seizoen snel werden weggestuurd door de AZ-leiding toen duidelijk was dat ze naar Feyenoord zouden gaan.

Slot daarover: 'Ik heb drieënhalve fantastische jaren gehad en hij is er anderhalf jaar geweest. Wij hebben een keuze gemaakt die ons goed recht was. En het was het goed recht van de clubleiding om ons te ontslaan, wat alleen nog nooit eerder in de historie van het betaald voetbal zo gebeurd was. We zijn bij AZ bijna kampioen geworden (in het seizoen dat voortijdig werd gestopt vanwege de coronapandemie, red.), hebben Europees overwinterd en hebben er ontzettend fijn gewerkt. Er zit geen rancune, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet redelijk blij ben met deze overwinning.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.