Slot komt met Stengs-update in aanloop naar eerste duel van de waarheid

Reacties

Calvin Stengs hervat maandag de groepstraining bij AZ, zo vertelde hoofdtrainer Arne Slot zaterdagavond na de 0-2 nederlaag tegen AS Monaco in een oefenwedstrijd.

Slot komt met Stengs-update in aanloop naar eerste duel van de waarheid
© Pro Shots

Als gevolg van een spierblessure is de 21-jarige aanvaller gedurende deze oefencampagne nog niet in actie gekomen. Meestal wordt Albert Gudmundsson op zijn plaats rechts voorin geposteerd.

'Calvin laten we maandag voorzichtig instromen bij de groepstraining', aldus Slot. Op 26 augustus is het D-Day voor AZ, wanneer Viktoria Plzen wacht in de tweede voorronde van de Champions League. Bij een zege in dat duel zijn de Alkmaarders verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop.

'Of hij de wedstrijd tegen Plzen haalt? Dat is nu nog niet aan te geven. Calvin is wel een speler die, met zijn basisniveau, zonder een goede voorbereiding verrassende en beslissende dingen kan doen in het veld.'

Tegen AS Monaco ging AZ alweer voor de vierde keer in deze voorbereiding onderuit. De generale repetitie voor het treffen met Viktoria Plzen is komende donderdag, wanneer Fortuna Sittard als sparringpartner fungeert. AZ probeert ook nog een oefenwedstrijd op 19 augustus te organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.