Slot houdt kopzorgen en huiswerk over aan Feyenoord-debuut in Kosovo

Reacties

Het bereiken van de derde voorronde van de Conference League is bepaald nog geen zekerheid voor Feyenoord. In het heenduel bij FC Drita (de nummer twee van Kosovo) bleven de stroperig spelende Rotterdammers donderdag steken op een teleurstellende remise.

Slot houdt kopzorgen en huiswerk over aan Feyenoord-debuut in Kosovo
© Pro Shots
Drita
Drita
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Voor de nieuwe trainer Arne Slot betekende het duel in Kosovo zijn officiële debuut voor de Rotterdammers. Dat gold ook voor rechtsback Marcus Holmgren Pedersen en middenvelder Guus Til, die van Slot allebei direct een basisplaats kregen. Ook spits Naoufal Bannis stond aan de aftrap, een keuze die de trainer kort voor de aftrap al uitlegde, terwijl Leroy Fer mocht opdraven als aanvoerder en centrumverdediger.

Slot zal niet bepaald vrolijk zijn geworden van wat hij in de eerste helft zag. Het spelbeeld was duidelijk: FC Drita verdedigde met man en macht, bij het inmiddels Steven Berghuis-loze Feyenoord ontbrak het aan tempo en creativiteit om dat blok kapot te spelen. Dat leek na zes minuten trouwens wel te lukken, toen Bannis werd weggestuurd door Orkun Kökçu, maar hij stuitte op de Kosovaarse keeper. Tekenend was dat daarmee ook direct de grootste kans van de eerste helft genoemd was.

Ook na rust was het allesbehalve swingend wat Feyenoord liet zien. Vooral de rechterflank, met de opkomende back Pedersen en vleugelspeler Bryan Linssen, toonde zich weinig effectief. Het volgende typerende moment was bijvoorbeeld het feit dat nota bene linksback Tyrell Malacia (met rechts) van afstand voor het eerstvolgende gevaar zorgde: zijn schot werd gestopt.

Grote kans
Niet lang daarna bracht Slot alsnog Robert Bozeník voor Bannis, waarna de Rotterdammers dan toch een keer bijzonder dreigend werden. Na een lage voorzet van Pedersen schoot Til de bal van dichtbij echter naast. In de slotfase debuteerde ook Francesco Antonucci bij Feyenoord, maar ook de Belg (vorig jaar nog verhuurd aan FC Volendam, nu invaller voor Til) kon het verschil niet meer maken. Daar was hij trouwens wel extreem dichtbij: in de laatste van vijf minuten blessuretijd ramde hij de bal op de volley schitterend tegen de paal.

En dus bleef het bij 0-0. Volgende week donderdag staat de return in De Kuip op het programma. Als Feyenoord deze tweede voorronde overleeft, dan is FC Luzern in de derde voorronde de tegenstander. En dat is mooi, want daar speelt voormalig Feyenoord-jeugdspeler Jordy Wehrmann. Hij werd vorig seizoen al een halfjaar verhuurd aan de Zwitsers, en is in de zomer overgenomen. Voor een weerzien met de aanvallende middenvelder moet Feyenoord echter nog wel aan de bak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.