Slot hoopt nog steeds op CL-ticket dat aan Ajax is toegewezen

Reacties

AZ-coach Arne Slot heeft nog steeds hoop dat de Alkmaarders het beste Champions League-ticket in Nederland zullen krijgen. De trainer meent dat er in de discussie over het oordeel van de KNVB te veel wordt stilgestaan bij de handelwijze van AZ en niet bij de inhoud van het vraagstuk.

Slot hoopt nog steeds op CL-ticket dat aan Ajax is toegewezen
© Pro Shots

Op 25 mei kwam naar buiten dat AZ via de UEFA het Champions League-ticket dat de KNVB juist aan Ajax had toegewezen wilde opeisen. Ajax was not amused.

'In de media is het tot nu toe alleen gegaan over hoe AZ het heeft aangepakt en niet over de inhoud', zo doelde Slot op de argumentatie vanuit Zeist. De UEFA had bij een stopgezette competitie immers gevraagd de tickets verdelen op sportieve gronden. Vervolgens besloot de KNVB dat bij een gelijke stand doelsaldo de doorslag zou geven, zoals normaliter na 34 duels het geval is in de titelstrijd. Ajax ging daardoor aan de haal met het beste Champions League-ticket.

'Wat ik heb gehoord en gezien is dat de KNVB heeft gezegd dat de reglementen niet voorzien in het stoppen van de competitie na 25 wedstrijden', zo haalt Slot de situatie terug. 'Vervolgens zei de UEFA dat op basis van sportieve gronden de Europese tickets verdeeld moesten worden. Waarop de KNVB weer zei dat volgens de regelementen het doelsaldo doorslaggevend is bij een gelijk aantal punten. Dan vraag ik me af: Waarom wel naar de reglementen kijken in dit geval, maar niet als er moet worden beslist over promotie en degradatie bijvoorbeeld?'

'De kronkel wordt naar mijn gevoel versterkt door de keuze die er in Frankrijk is gemaakt', gaat Slot verder. In de Ligue 1 werd OGC Nice immers hoger gerangschikt dan Stade Reims, hoewel die laatste club een beter doelsaldo had. De Franse voetbalbond liet het onderling resultaat wel als doorslaggevende factor tellen.

'Na 25 wedstrijden vind ik het onderlinge resultaat ook een veel betere graadmeter als je op sportieve gronden een beslissing gaat nemen', zo besluit Slot.

Op 3 augustus moeten in heel Europa de verdelingen voor de Europese tickets aan de UEFA zijn doorgegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.