Slot haalt Verstappen aan: 'To finish first, you first have to finish'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft vrijdagmiddag uitgebreid vooruitgeblikt op de kampioenswedstrijd van de Rotterdammers. Komende zondag komt Go Ahead Eagles op bezoek in De Kuip.

Slot haalt Verstappen aan: 'To finish first, you first have to finish'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

'De selectie is rustig', verzekert Slot tijdens zijn persconferentie. Wat hij zelf meekrijgt van de titelkoorts die is losgebarsten? 'Dat is lastig te zeggen, omdat ik niet in Rotterdam woon. Ik zie wel wat dingen in de media, al lees ik dat ook niet allemaal. Maar je kan dat niet helemaal afsluiten, dat hoeft ook niet, want dat is iets heel moois waar we mee bezig zijn', zegt de Feyenoord-trainer.

We benaderen het zoals we alle voorgaande wedstrijden ook benaderd hebben. We hebben deze week getraind op wat we kunnen verwachten van Go Ahead Eagles. Waar we goed op moeten letten en waar we hopen onze winst te behalen. Uiteindelijk moeten ze die wedstrijd gewoon spelen zoals ze de afgelopen 31 gespeeld hebben. Heel fanatiek en agressief, omdat Go Ahead dit seizoen een uitstekende indruk achterlaat.'

'Ja, het is spannend, maar in de eindfase van het seizoen is het overal spannend. Dat is in iets mindere mate bij Go Ahead ook aan de orde, want zij willen ongelooflijk graag de play-offs om Europees voetbal halen. Dat is misschien wel een andere druk dan het wel of niet kampioen worden of zoals nu bij FC Emmen of FC Volendam. In de eindfase van het seizoen is er altijd druk, maar dat betekent niet dat er ineens heel andere dingen op het trainingsveld zichtbaar zijn. Dan zouden we heel snel in moeten grijpen. Ze hebben deze week weer goed en fanatiek getraind', zegt Slot.

'Het is natuurlijk geen business as usual'

'Wij stappen uiteraard met heel veel zelfvertrouwen zondag het veld op, maar ik kan me heel goed voorstellen dat Go Ahead dat ook doet, want zij zijn aan een heel goed seizoen bezig', benadrukt Slot nog maar eens.

Toch wil hij het ook niet helemaal platslaan tot een doodnormale gebeurtenis. 'Het is natuurlijk geen business as usual. Je voorbereiding is business as usual, maar je kunt natuurlijk niet ontkomen aan het feit dat zondag een specialere wedstrijd is dan de voorgaande 99, ik zag namelijk dat het de honderdste wedstrijd wordt die ik coach. Dat is een leuk detailtje, maar het winnen van de titel had van mij ook in iedere andere wedstrijd mogen zijn', lacht Slot.

'Tot op heden zijn mijn wedstrijden bij Feyenoord heel bijzonder geweest. Dus ja, het is prachtig dat we nu op het punt staan een kampioenswedstrijd te spelen. Dat is iets waar je naartoe wil, maar wat ik niet direct in mijn hoofd had toen ik hier twee jaar geleden naartoe kwam', geeft de oefenmeester toe.

Formule 1
'Wij kunnen er geen voorschot op nemen, want we hebben het nog niet. We staan er wel onwaarschijnlijk goed voor. Dat beseffen we als geen ander. Maar als je het nog niet binnen hebt, moet je het nog wel doen. Sinds Max Verstappen kijk ik met enige regelmaat naar Formule 1 en één van de uitspraken daar is: to finish first, you first have to finish. Die is niet van mezelf, maar zo is het. Ik zou het heel bijzonder vinden, maar wat ik exact voel, kan ik pas zeggen als we het voor elkaar hebben.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Feyenoord op weg naar bijzonder puntenaantal, unieke prestatie Giménez
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.