Slot: 'Genoten van de intensiteit van Napoli'

Reacties

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Midtjylland viel het gesprek ook op de wedstrijd tussen Ajax en Napoli dinsdagavond. Feyenoord-trainer Arne Slot heeft uiteraard zitten kijken.

Slot: 'Genoten van de intensiteit van Napoli'
FC Midtjylland
FC Midtjylland
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Ja, als liefhebber kijk je uiteraard ook naar Ajax - Napoli. Ik heb als voetballiefhebber gekeken, niet als trainer. Of ik geschrokken ben? Dan zou je niet doorhebben wat Napoli de laatste weken en maanden laat zien. Ik heb me er niet enorm in verdiept, maar weet wel dat ze enorm veel indruk in Italië maken. Ik was erg onder de indruk van Napoli', sprak de trainer, die nog specificeerde wat hem zo bekoorde aan het spel van de Italianen.

'Ik vond ze aan de bal goed, maar ik heb vooral enorm genoten van hun intensiteit en tempo zonder bal. Ik gebruik vandaag waar het kan ook dingen van hun spel om de jongens daarmee te beïnvloeden. In de analyse van de tegenstander zag ik Midtjylland op een bepaald tempo teruglopen. Dat is het verschil tussen die tegenstander en het spelen tegen absolute topploegen als Napoli. In dat voorbeeld heb ik het tempo van lopen van Napoli benadrukt.'

Bij Ajax en ook bij PSV gaat het de laatste weken niet bepaald crescendo. Doet dat nog iets met het verwachtingspatroon bij Feyenoord? 'Door de prestaties van PSV en Ajax gaan de verwachtingen bij onze supporters dit seizoen ook zeker omhoog. Bij mij niet, maar ik snap dat zij dat wel hebben', hield Slot zich op de vlakte.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.