Slot geheimzinnig over speelkansen Bijlow: 'Niet altijd in een rechte lijn omhoog'

Reacties

Justin Bijlow maakte een fitte indruk op het trainingskamp van Feyenoord in Portugal. De doelman lijkt te worden klaargestoomd voor de Conference League-finale tegen AS Roma, maar trainer Arne Slot houdt nog een slag om de arm.

Slot geheimzinnig over speelkansen Bijlow: 'Niet altijd in een rechte lijn omhoog'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Bijlow liep twee maanden geleden een voetblessure op en leek zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld te hebben. Donderdag trainde de 24-jarige doelman volledig mee in Lagos, waar Feyenoord een trainingskamp belegt in aanloop naar de clash met AS Roma. Opvallend was dat Slot Bijlow meteen indeelde bij de basisploeg, maar de oefenmeester weigerde al uitsluitsel te geven over het meespelen van de Oranje-international.

'Het ziet er altijd goed uit bij een van de beste keepers van Nederland, zo niet de beste. Als hij fit is, dan is hij onze eerste man', stelde Slot op de persconferentie. Dat wil niet zeggen dat alle twijfels zijn weggenomen. 'Dat is wel erg kort door de bocht. Hij is er een tijdje uitgeweest en heeft gelukkig nog ruim een week om met de groep mee de trainen. Maar we weten allemaal dat dat niet altijd alleen maar in een rechte lijn omhoog gaat.'

Terugslag
'Er kan - en dat hoop ik niet - een terugslag komen, omdat hij nog maar zo kort uit zijn revalidatietraject is. Je zou ook kunnen zeggen: hij zit nog in zijn eindfase. We moeten het afwachten. Hij heeft in elk geval twee uitstekende trainingsdagen met de groep achter de rug', sloot Slot af. Bijlow zelf lijkt vertrouwen te hebben in zijn herstel. Toen ploeggenoot Bryan Linssen hem vroeg hoe het ging, stak hij twee duimen omhoog. Bovendien deed de sluitpost alle oefeningen mee.

Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Bijlow
Meer over J. Bijlow
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.